Autoritățile locale decid majorarea taxei de salubrizare în municipiul Vaslui din cauza creșterii tarifelor de colectare și depozitare a deșeurilor.

best auto leo vaslui

În timpul perioadei de creșteri de prețuri, autoritățile locale au hotărât să majoreze taxa de salubrizare în municipiul Vaslui. Începând cu 1 mai, aceasta va fi majorată de la 11 lei/persoană/lună la 12 lei/persoană/lună. Persoanele care nu și-au depus declarațiile de impozitare vor fi obligate să plătească pentru trei persoane, adică 36 lei/lună/3 persoane. De asemenea, taxa de salubrizare pentru utilizatorii non-casnici, care nu au încheiat contract cu operatorul de salubrizare desemnat, va crește de la 517 lei/tonă la 560 lei/tonă.

Hotărârea privind majorarea taxei de salubrizare va fi discutată și votată în ședința de Consiliu Local din săptămâna viitoare. Potrivit proiectului de hotărâre, această majorare se justifică prin creșterea tarifelor de colectare și depozitare a deșeurilor. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a județului Vaslui a solicitat aprobarea acestei taxe de salubrizare pentru municipiul Vaslui în anul 2023.

Proiectul de hotărâre explică că majorarea nivelului taxei de salubrizare este necesară din cauza majorării tarifelor de colectare și depozitare a deșeurilor reziduale generate de populație în mediul urban și tarifelor de depozitare a deșeurilor la CMID Roșiești în perioada 2020-2023. În timp ce taxa specială de salubrizare a rămas neschimbată pentru utilizatorii casnici și pentru utilizatorii non-casnici care au încheiat un contract de salubrizare, utilizatorii non-casnici care nu au contract de salubrizare trebuie să suporte o majorare a taxei de salubrizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.