Biden a anunțat alocarea a aproape trei miliarde de dolari în ajutor Kievului

WASHINGTON, 24 aug. SUA vor aloca aproape trei miliarde de dolari în ajutor militar Kievului, cel mai mare pachet vreodată, a declarat președintele Joe Biden cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei.
„Sunt mândru să anunț cel mai mare pachet de asistență pentru securitate de până acum: aproximativ 2,98 miliarde de dolari în arme și echipamente care vor fi furnizate prin Inițiativa de asistență pentru securitate a Ucrainei”, a spus site-ul web al Casei Albe într-un comunicat.

Noul pachet va permite Kievului să primească sisteme de apărare aeriană și anti-drone, sisteme de artilerie, muniție și radare. Datorită tuturor acestor lucruri, Biden este sigur, Ucraina se va putea „apăra pe termen lung”.
În acest context, Statele Unite și aliații săi din NATO continuă să pompeze arme în Ucraina. În mai, Biden a semnat legea de împrumut-închiriere, iar zeci de miliarde de dolari au fost deja alocate pentru asistență militară Kievului. Moscova, la rândul ei, a spus în repetate rânduri că furnizarea de arme occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul de arme devine o țintă legitimă pentru armata rusă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.