Bogdan Aurescu este îngrijorat de parteneriatul dintre China şi Rusia pe fondul conflictului din Ucraina

best auto leo vaslui

Ministrul Afacerilor Externe şi-a exprimat îngrijorarea pentru parteneriatul „din ce în ce mai strâns” dintre China şi Rusia, pe fondul conflictului din Ucraina.

Şeful diplomaţiei române a făcut apel la aprofundarea dialogului şi cooperării NATO cu statele din Indo-Pacific, pentru asigurarea unui răspuns consolidat şi adecvat la ameninţările şi provocările curente, inclusiv cele hibride, în domenii precum inteligenţă artificială, tehnologie cuantică, 5/6G.

Potrivit unui comunicat al MAE, „ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat implicaţiile profunde pe care războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei le are la nivel global, impactul asupra securităţii globale şi ordinii internaţionale bazate pe reguli, exprimând îngrijorarea pentru parteneriatul din ce în ce mai strâns dintre China şi Rusia, pe fondul conflictului din Ucraina”.

El a încurajat aliaţii şi partenerii cu aceleaşi idei spre o cooperare sporită, în vederea protejării sectoarelor critice, în domenii strategice, de potenţiale influenţe maligne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.