Bravo. În Italia s-a interzis utilizarea telefoanelor mobile în sălile de clasă. La noi Ciucă o lasă mai moale cu educația

best auto leo vaslui

 În Italia, ministrul educaţiei interzice folosirea telefoanelor mobile în clasă. El consideră că din cauza acestor dispozitive elevii nu sunt atenţi şi implicaţi la ore aşa cum ar trebui şi, în plus, nu arată respectul cuvenit faţă de profesori.

În toate instituțiile de învățământ din Italia a fost distribuită o circulară semnată de ministrul educației, Giuseppe Valditara, directivă care conține instrucțiuni privind utilizarea telefoanelor și a altor dispozitive electronice similare.

Potrivit ministrului, telefoanele mobile reprezintă un element de distragere a atenției pentru sine și pentru ceilalți și o lipsă de respect față de profesori, cărora este prioritar să li se restabilească autoritatea.

Circulara nu introduce sancțiuni disciplinare.

Utilizarea dispozitivelor poate fi permisă în scopuri didactice.

Interesul elevilor, pe care trebuie să îl protejăm, este să fie în sala de clasă pentru a învăța, a reiterat ministrul Vaditara.

În România elevii și părinții lor au ajuns să își bată jos de profesori și învățători. La noi nu se mai face educație deoarece calitatea clasei politice arată că nu ai nevoie de carte ca să ajungi parlamentar, ministru, premier sau președinte. Pentru anul viitor alocarea pentru educație este una rușinoasă și arată disprețul politicienilor față de procesul de învățare: aproape 2% din PIB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.