Cele trei scenarii pentru comasarea alegerilor. Ciucă: „Urmează să discutăm, să vedem ce ne spun specialişti”

best auto leo vaslui

Premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a declarat, luni, la Focşani, că există trei posibile scenarii pentru comasarea alegerilor de anul viitor, dar a cerut specialiştilor din partid să găsească soluţii care să fie legale, constituţionale pentru organizarea comasată a acestora.

„Trebuie să venim cu o abordare legală, constituţională, nu de altă natură. Dacă va exista, atunci o vom discuta. Dacă nu va exista, nu o vom discuta.(…) Sunt trei rânduri de alegeri, doar trei pot fi discutate într-o asemenea permutare, ca atare nu există acum altă soluţie decât una dintre cele trei. Urmează să discutăm, să vedem ce ne spun specialiştii pe domenii din fiecare partid”, a evidenţiat liderul PNL citat de agenția Agepres.

Potrivit surselor HotNews.ro, cele trei variante pentru comasare a alegerilor luate în discuție în Coaliție sunt: alegerile locale să fie comasate cu alegerile europarlamentare, alegerile locale cu parlamentarele sau parlamentarele cu primul tur la prezidențiale.

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent luni, la Focşani, alături de ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la ceremonia prilejuită de împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 282 Blindate “Unirea Principatelor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.