Un general SRI în rezervă cu 23 de terenuri, două case, 3 apartamente, 4 mașini, 3 șalupe și o pensie de 45.000 de euro pe an, numit de premierul Ciucă în conducerea Casei de Asigurări de Sănătate, instituție cu buget de 10 miliarde de euro – Libertatea

best auto leo vaslui

Fost manager de spital SRI și președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pe vremea lui Adrian Năstase, generalul în rezervă Cristian Georgică Celea, 67 de ani, s-a întors. A fost numit, în ianuarie, în consiliul de administraţie al CNAS, prin semnătura premierului Nicolae Ciucă, transmite Libertatea.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este instituția cu cel mai mare buget din România: în 2022 a avut venituri de 51 de miliarde de lei, adică peste 10 miliarde de euro. De modul în care împarte taxele plătite de contribuabili depinde finanțarea spitalelor de stat și private din România.

Generalul Celea este consilierul onorific al ministrului Rafila. Are 23 de terenuri, două case, 3 apartamente, 4 mașini, 3 șalupe în declarația de avere. Plus o pensie de 45.000 de euro pe an. Cristian Georgică Celea este general de brigadă cu o stea, a activat în SRI și a fost trecut în rezervă de Traian Băsescu, prin decretul 317 din 16 martie 2006.

A fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) între 2003 și 2005, fiind numit de Adrian Năstase.

În momentul detașării la CNAS, avea experiență de circa 10 ani la SRI, unde a fost și comandant al Spitalului SRI Agrippa Ionescu.

Generalul a fost și șeful spitalului Muntenia Medical Center, ridicat de SIF Muntenia la Pitești pentru circa 14 milioane de euro. Jurnalul de Argeș scria că, în 2011, spitalul a avut pierderi de 14 milioane de lei, cât a fost condus de Celea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.