Chirieac, omul abonat la banii PSD: Dacă PSD și PNL rămân în alianță, au toate șansele să mai rămână la guvernare și după 2024


Ce partide vor câștiga alegerile din 2024, care vor fi candidații pentru prezidențiale, parlamentare sau locale? Acestea sunt întrebările la care Bogdan Chirieac încearcă să ofere un răspuns realist, scrie dcnews.ro., site-ul abonat la banii PSD.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele partidelor tradiționale, înainte de anul electoral 2024, dar și despre rolul alianței USL, de acum un deceniu, în creșterea economică a României.

„Dacă cele două partide, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal, doresc să rămână în alianță, au toate șansele să mai rămână la guvernare și după 2024. Sigur că ar fi un candidat unic la președinție, un premier deja desemnat, așa cum s-a întâmplat cu USL și în 2012, când au fost candidați comuni și la locale, și la parlamentare.

 

La locale sunt, semne de întrebare, fiindcă depinde mult de personalitatea despre care vorbim. De pildă, Emil Boc la Cluj, cu toată alianța PSD-PNL, ar câștiga și dacă ar candida independent. Deci nu ar fi nicio problemă. La fel,  Ilie Bolojan. Indiferent de ce alianță se face împotriva sa, acolo personalitatea este foarte puternică.

La parlamentare, sigur că nu este același lucru. Dar înțeleg că, în acest moment, un obstacol în calea unui nou USL este distribuția pe liste. PNL ar vrea 1 la 1, dar sondajele arată că PSD este undeva la 30%, iar PNL undeva la 20%. Plus, minus, acesta este un obstacol”, a explicat analistul Bogdan Chirieac, la România TV.

Opoziția dorește să destabilizeze coaliția pe seama cotei electorale pe care o însumează, așa că face apel la fostul USL. Chirieac contrazice aceste argumente, spunând că USL nu a făcut rău României.

„Pe partea cealaltă, opoziția încearcă să decredibilizeze USL. Lumea spune: «Domne’, formați USL 2.0, e o nenorocire mare». Nu, USL a oprit, la vremea respectivă, derapajele regimului lui Traian Băsescu, ăsta e adevărul, să știți. A adus și cea mai mare creștere economică pentru România. USL a avut un rol extraordinar la ora respectivă”, a conchis el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.