Ciolacu se încurcă în ‘promisiuni’ – PSD va taxa companiile mari, iar în același timp ne asigură că nu va introduce taxe noi


Campania electorală a început pentru liderul PSD Marcel Ciolacu. Acesta a început să arunce cu promisiuni populiste în stânga și-n dreapta. PSD nu va veni cu taxe noi, promite Marcel Ciolacu în momentul când va deveni premier la rotativa din luna mai.

Iată ce a spus liderul PSD„Ştiţi că avem o creştere economică, este una dintre cele mai mari creşteri economice. Ca să lămurim, că am văzut şi eu breaking news-urile că vine PSD cu noi taxe. PSD nu vine cu noi taxe. Dorim să creăm un echilibru corect în România.”

Marcel Ciolacu pare să se încurce în propriile minciuni, deoarece partidul pe care îl conduce cere impozitarea cifrei de afaceri a marilor companii cu 1%. O idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut și care ar avea un efect devastator pentru cetățenii de rând.

O astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ şi prin urmare vor fi afectaţi tocmai cetăţenii şi nu firmele.

Marcel Ciolacu a mai spus că decizia va fi luată transparent după discuţii şi cu mediul de afaceri şi populaţia.

Este neclar ce se va întâmpla pe scena politică în perioada următoare, deoarece surse politice apropiate de coaliție susțin că liberalii nu vor să renunțe la funcția de premier prea curând, Klaus Iohannis fiind pus într-o situație penibilă acceptând un premier de la PSD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.