Ciprian-Titi Stoica (AUR): Guvernul se pregătește să vândă toate regiile autonome și întreprinderile de stat

best auto leo vaslui

Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica a afirmat că, de fapt, România este la un pas de faliment și că, pentru a acoperi gaura de la bugetul de stat, Guvernul vrea să treacă prin Parlament legea guvernanței corporative. În acest fel, coaliția PSD-PNL-UDMR va aduce bani la buget – prin înstrăinarea ultimelor regii autonome și întreprinderi de state care au mai rămas.

Invitat în cadrul emisiunii Actual Regional de la TVR Timișoara, Ciprian-Titi Stoica a comentat principalele știri ce țin prima pagină a presei: România este pe cale să piardă 2,8 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din cauză că Guvernul Ciucă nu a îndeplinit jaloanele asumate și declarația premierului Ciucă privind acoperirea deficitului bugetar de 20 miliarde de lei.

„Suntem în faliment, cheltuim mai mult decât producem, ne împrumutăm la dobânzi foarte mari, am ajuns să concurăm cu țări din Africa, ne împrumutăm la dobânzi de 10%!

Dar toată această discuție este o perdea de fum, (PSD-PNL-UDMR n.r.) vor să treacă guvernanța corporativă ,unde vor să vândă toate regiile autonome și întreprinderile de stat – SALROM, ROMSILVA, Hidroelectrica. Romsilva este în dezbatere, noi am reușit să o blocăm. De asemenea, toate resursele noastre de grafit și magneziu vor fi privatizate odată cu scăderea redevențelor”, a declarat Stoica.

Deputatul a mai spus că în prezent cele mai cheltuieli sunt generate de plata pensiilor speciale – poate cel mai celebru caz este al premierului Nicolae Ciucă, a cărui pensie depășește indemnizația de prim-ministru. Prin urmare, statul ar trebui să depună toate eforturile pentru a elimina aceste pensii speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.