Ciucă are ordine clare – Ambasadoarea SUA este de acord cu taxa de solidaritatea, dar nu pentru firmele americane

best auto leo vaslui

Ambasadoarea Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec, i-a transmis premierului Ciucă, în cadrul unei întâlniri la care s-a discutat și despre investițiile energetice din Marea Neagră, că investitorii au nevoie de ″impozitare stabilă, previzibilă și transparentă″.

Întâlnirea a avut loc la scurt timp după ce, cum a relatat în premieră și în exclusivitate Profit.ro, compania americană Black Sea Oil&Gas (BSOG), alături de Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia, concesionarii perimetrului offshore de gaze naturale Midia din Marea Neagră, unde producția de gaze a debutat în vara anului trecut, au atacat în instanță contribuția de solidaritate de 60% pe profiturile ″excesive″ ale companiilor din industriile de țiței, gaze, cărbune și rafinare, impusă la finalul anului trecut de Guvern prin ordonanță de urgență, în aplicarea unui Regulament UE din octombrie.

″Doamna ambasador Kathleen Kavalec s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă. Ei au discutat despre oportunitățile de continuare a cooperării bilaterale și multilaterale, inclusiv în ce privește investițiile în Marea Neagră ale companiilor din domeniul energiei. Doamna ambasador a subliniat că ″, a comunicat ambasada SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.