Maia Sandu îl acuză pe Putin: „Rusia duce un război hibrid și vrea să instaleze la Chișinău o guvernare prorusă obedientă”

best auto leo vaslui

Rusia nu renunţă la ideea preluării puterii în Republica Moldova şi acţionează prin diferite mijloace ale războiului hibrid pentru a-şi instala la Chişinău o guvernare prorusă obedientă, a declarat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei.

Iată ce a declarat Maia Sandu: „Sunt încercări din partea Federaţiei Ruse de a submina guvernarea, de a răsturna guvernarea şi avem mai multe probe în acest sens. Rusia încearcă să-şi pună la Chişinău o guvernare prorusă, astfel încât să poată să folosească Republica Moldova inclusiv împotriva Ucrainei, aşa cum face în cazul Belarusului. Am auzit declaraţiile de la Kremlin precum că vor amplasa arme nucleare pe teritoriul Belarus.”

Potrivit șefei statului, datorită eroismului armatei ucrainene linia frontului este acum departe de frontiera moldo-ucraineană, iar pericolul implicării Republicii Moldova în război este minim. Însă, în lipsa unui pericol militar iminent, Republica Moldova se confruntă cu elementele unui război hibrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.