Ciucă: Astăzi aprobăm un proiect de lege prin care asigurăm cheltuirea a aproximativ 210 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea unor unităţi spitaliceşti / Rafila: Clarifică informaţiile din dosarul electronic de sănătate al pacientului

best auto leo vaslui

Premierul Ciucă: Astăzi aprobăm un proiect de lege prin care se asigură cheltuirea a aproximativ 210 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea unor unităţi spitaliceşti. Ministrul Alexandru Rafila a precizat că proiectul ”clarifică datele şi informaţiile cuprinse în dosarul electronic de sănătate al pacientului” şi în felul acesta este îndeplinit şi un jalon din PNRR, care trebuie să revadă modul de acordare a serviciilor medicale”.

”Ştim cu toţii că cetăţenii români aşteaptă servicii de sănătate mai bune, aşteaptă modernizarea sistemului de educaţie. Astăzi, aprobăm un proiect de lege prin care asigurăm cheltuirea a aproximativ 210 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea unor unităţi spitaliceşti”, a spus premierul. Nicolae Ciucă a arătat că, ”dincolo de componenta de infrastructură din spitale, au în vedere şi partea de asigurare şi îmbunătăţire a servicilor medicale, a relaţiei dintre pacient şi medic”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a afirmat că proiectul de ordonanţă de urgenţă are ca scop introducerea noului contract cadru care asigură noi norme metodologie şi speră să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate al pacienţilor din România”. Ministrul a arătat că proiectul ”clarifică datele şi informaţiile cuprinse în dosarul electronic de sănătate al pacientului”.

”Ca să putem să avem un contract cadru consolidat şi să ţină cont de toate sugestiile care se fac, termenul de elaborare a acestui contract şi a normelor metodologice va începe practic la sfârşitul trimestrului al doilea. În felul acesta este îndeplinit şi un jalon din PNRR, care trebuie să revadă modul de acordare a serviciilor medicale”, a mai arătat Rafila.

Premierul Nicolae Ciucă a completat că ”este foarte important ca acest program să demareze şi cel mai important este ca el să treacă şi să fie pus în practică”.

”Sunt convins că vom reuşi să monitorizăm transpunerea în realitate a acestor proiecte”, a arătat Ciucă.

sursa:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.