Ciucă: Continuăm proiectul nostru de digitalizare, digitalizare guvernamentală, a administraţiei, a serviciilor publice. Burduja: Este vorba de platforma de cloud guvernamental, o investiţie de peste 560 de milioane de euro, fără TVA

best auto leo vaslui

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi în şedinţa de Guvern, că Executivul continuă proiectul de digitalizare, digitalizare guvernamentală, a administraţiei, a serviciilor publice, printr-o hotărâre de Guvern şi o Ordonanţă privind dezvoltarea sistemelor de digitalizare în administraţie. Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja a explicat că este vorba de platforma de cloud guvernamental, cea mai importantă investiţie pe care România o desfăşoară în domeniul transformării digitale, o investiţie de peste 560 de milioane de euro, fără TVA.

”Continuăm proiectul nostru de digitalizare, digitalizare guvernamentală, digitalizarea administraţiei, a serviciilor publice. Astăzi, avem o hotărâre de Guvern şi o Ordonanţă prin care nu facem altceva decât să venim în beneficiul cetăţenilor, cu dezvoltarea sistemelor de digitalizare în administraţie”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

Ministrul Sebastian Burduja a afirmat că este vorba de platforma de cloud guvernamental, cea mai importantă investiţie pe care România o desfăşoară în domeniul transformării digitale, o investiţie de peste 560 de milioane de euro, fără TVA. ”Practic, România deschide multe drumuri, inclusiv la nivel european, reglementând prin această hotărâre de Guvern o serie de aspecte”, a mai arătat Burduja, enumerând cadrul de management şi stocare a datelor în platforma de cloud guvernamental, tipurile de date, ce date pot să meargă în cloud-ul privat guvernamental, ce date pot să meargă în cloud-urile comerciale, publice, furnizate de companii private.

Ministrul a mai spus, ”despre planul de migrare a cloudului guvernamental, că au în orizontul anului 2026 30 de instituţii, minim, care vor fi migrate în acest cloud guvernamental”.

sursa:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.