Ciucă: ”Există o stare prin care începerea anului de învăţământ ne ia prin surprindere”

best auto leo vaslui

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că ”există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învăţământ ne ia prin surprindere”.

Această afirmație a foct făcută la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi al Municipiului Bucureşti pe tema pregătirii începerii anului şcolar.

Șeful Guvernului a anunţat că va merge în perioada următoare şi în şcolile unde situaţia nu este la fel de bună, unde condiţiile nu sunt la fel de bune ca în municipiile şi oraşele unde face performanţă.

”Există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învăţământ ne ia prin surprindere şi am dorit ca, împreună cu conducerea Ministerului Educţaiei, conducerea Ministerului de Interne şi reprezentanţii structurilor din fiecare judeţ să avem această şedinţă în care să putem să identificăm ultimele probleme, sperăm să nu fie chiar pe ultima sută de metri şi să identificăm soluţiile şi modul prin care putem să sprijinim debutul anului şcolar de săptămâna viitoare, din data de 5 septembrie”, a spus premierul la începutul şedinţei.

Ciucă a precizat că școala începe în 5 septembrie 2022 pentru 2.940.000 de elevi, preşcolari şi scolari, în aproximativ 17.872 de unităţi de învăţământ.

Ciucă a declarat că ”a înțeles” că ”au fost și unele probleme care sunt în curs de rezolvare”.

”Am avut ieri o întâlnire cu asociaţiile primarilor de comune, oraşe, municipii, cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România. Și una dintre temele pe care le-am abordat a fost cea legată de începerea anului de învățământ și modul în care sunt pregătite instituţiile, modul în care colaborează pe plan local și se coordonează cu structurile centrale astfel încât să putem să gestionăm să gestionăm și să asigurăm derularea în bune condiţii a procesului de învăţământ. Am înţeles că sunt o serie întreagă de probleme care au fost rezolvate, dar au fost și unele care sunt în curs de rezolvare şi urmează a fi soluţionate până în data de 5 septembrie” – a mai spus premierul României.  

sursa: protv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.