Ciucă: Fără un sistem digitalizat, discuţiile despre impozitarea progresivă sunt, în prezent, fără susţinere tehnică

best auto leo vaslui
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că, fără un sistem digitalizat, discuţiile despre impozitarea progresivă sunt, în momentul de faţă, „fără susţinere tehnică” şi ar putea fi reluate cel mai degrabă anul viitor, potrivit Agerpres.

„Orizontul de timp este dat de capacitatea de introducere a sistemului digitalizat în interiorul Ministerului de Finanţe astfel încât toate instituţiile care gestionează finanţele să poată să aibă o imagine clară asupra constituirii venitului global. Fără un astfel de sistem, discuţiile despre impozitarea progresivă, în momentul de faţă, sunt fără susţinere tehnică”, a afirmat Ciucă, înainte de a participa la Congresul Seniorilor liberali, întrebat despre impozitul asupra venitului global.

El a subliniat că un sistem integrat digitalizat cu o bază de date coerentă şi completă nu există în momentul de faţă.

„Din păcate, sunt încă instituţii unde se ţine această evidenţă în registre, motiv pentru care, deşi punctual sunt anumite locaţii în care s-a reuşit digitalizarea, este cu mult mai mult decât atât, iar procesul durează, după cum ştiţi. Am încercat să rezolvăm problema cu factura electronică, de la sistemul de bussines la Guvern, Guvern la Guvern, business la business. De asemenea, radarul mărfurilor. Pentru toate aceste elemente este nevoie de un sistem digitalizat integrat complet care cu adevărat să dea imaginea reală”, a explicat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, există voinţă politică în acest sens. „Am pornit acest sistem. (…) Este pornit. Din discuţiile pe care le-am avut, durează de la 9 la 12 luni”, a indicat Ciucă.

El a precizat că discuţiile cu privire la impozitarea progresivă ar putea fi reluate cel mai degrabă anul viitor.

Sursă:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.