Clubul motocicliştilor pro-Putin Lupii nopţii au plecat într-un raliu ”patriotic”, ”Roţile victoriei”, prin Ucraina, către Berlin

best auto leo vaslui

Sute de motociclişti din Clubul Lupilor nopţii, loiali Kremlinului, care poartă veste de piele, au motocicle puternice şi flutură steagul rus s-au adunat la Moscova şi au plecat într-un raliu ”patriotic”, care trece prin estul Ucrainei şi se încheie în Germania, relatează AFP.

”Războiul nu va opri primăvara” Acesta este principalul mesaj al sărbătorii de azi”, a declarat sâmbătă, AFP, înainte de lansarea raliului, Aleksandr Zaldastanov, supranumit ”Chirurgul”, în vârstă de 60 de ani, liderul şi fondatorul clubului.

”În pofida tuturor dificultăţilor cu care se confruntă Rusia, aspiraţia noastră la victorie este eternă”, a dat el asigurări.

Este necesar să se facă totul pentru ”apropierea armetei ruse de victorie” în Ucraina.

Mai mulţi participanţi la raliu agită steaguri ruseşti şi sovietice.

Unii şi-au lipit pe motociclete litera ”z”, simbolul ”operaţiunii militare speciale ruse” în Ucraina, declanşată de către Vladimir Putin la 14 februarie 2022.

Raliul – denumit ”Roţile victoriei” – a reluat sloganul tradiţional al ofensivei ruse în Ucraina – ”Noi nu-i lăsăm pe-ai noştri baltă”.

Potrivit organizatorilor, motocicliştii urmează să treacă al 1 mai prin Volgograd – fostul Stalingrad -, pe Volga, teatrul unei bătălii sângeroase între trupe sovietice şi germane naziste în 1942-1943, care a marcat un moment de cotitură în al Doilea Război Mondial, către victorie URSS şi a aliaţilor săi de atunci.

Ei îşi vor continua drumul până în regiunea Doneţk, teatrul unor confruntări armate violente în estul Ucrainei, unde vor să distribuie ajutor umanitar civililor şi militarilor ruşi.

”Locuitorii Donbasului şi noi suntem acelaşi popor”, a declarat AFP Artiom, un muncitor în vârstă de 34 de ani, înainte de plecare.

”Locuitorii trebuie să-i susţină pe-ai noştri oriunde s-ar afla”, declară Aleksei, un motociclist în vârstă de 50 de ani, venit special de la Minsk, capitala belarusului, situată la peste 700 de kilometri de Moscova, pentru a participa la raliu.

Irina Ermolina, în vârstă de 45 de ani, o infirmieră, povesteşte că Lupii nopţii trimit cu regularitate ajutor umanitar în regiunile ucrainene Lugansk şi Doneţk, în estul Ucrainei, atât civililor, cât şi militarilor ruşi răniţi.

După ce au făcut un circuit la Moscova, participanţii au revenit la punctul de plecare – ”Bike center” -, la un concert al unor trupe rock ”patriotice”.

”Să-i aplaudăm pe toţi cei care ne apără azi patria”, a cerut, pe scenă, unul dintre cântăreţi, în faţa unei mulţimi de geci de piele şi căşti puse pe mese, lângă halbe de bere.

”Acesta este pământ ruses, este patria mea!”, cântă una dintre trupe, împreună cu publicul.

Unul dintre participanţi spune, însă, că nu este de acord cu sloganurile ”patriotice” ale acestei petreceri.

”Nu-mi place nimic din ceea ce este legat de ofensivă”, declară acest bărbat, în vârstă de 40 de ani, care nu vrea să-şi spună numele.

Organizatorii preconizează să-şi încheie raliul la Berlin la 9 mai.

Aleksandr Zaldastanov, care spune că este un ”prieten” al preşedintelui rus Vladimir Putin, este vizat de sancţiuni occidentale din cauză că susţine anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 şi ofensiva rusă în Ucraina.

În mai 2015, lui Zaldastanov i s-a interzis intrarea în Polonia, în contextul în care voia să organizeze un ”raliu moto al victoriei” în întreaga Europă.

Această interdicţie a înfuriat, atunci, diplomaţia rusă.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.