Corina Creţu: Cred că atunci când s-a negociat PNRR, trebuia făcută o clarificare foarte clară, că pensiile militare sunt pensii ocupaţionale, România este cea care a propus / Nici 10% nu s-au cheltuit din ce am primit

best auto leo vaslui

Fostul comisar european Corina Creţu, europarlamentar al Pro România, a declarat luni în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că atunci când s-a negociat PNRR trebuia făcută o clarificare foarte clară, că pensiile militare sunt pensii ocupaţionale dar România a fost cea care a propus această contributivitate. Despre banii din PNRR, ea a arătat că nici 10% nu s-au cheltuit din ce am primit până în prezent.

”Cred că atunci când s-a negociat PNRR, trebuia făcută o clarificare foarte clară, pe care văd că domnul prim-ministru o face, şi anume aceea că pensiile militare sunt pensii ocupaţionale. Din păcate ele intră la categoria pensile speciale, dar e un document înainta de România care spune că militarii, jandarmii, oamenii din servicii, parlamentarii…România a fost cea care a propus această contributivitate pentru toate”, a spus fostul comisar european.

Corina Creţu a precizat că ”este un lucru bun în această lege că pensia nu mai poate depăşi salariului, ceea ce este aberant şi nu se pot cumula două pensii speciale”. 

”Până la 30 aprilie se poate renegocia PNRR, dar în principal ideea Comisiei de a renegocia PNRR a fost legată de explozia de preţuri la contracte, de pildă pe calea ferară, dar poate acolo se mai poate sensibiliza ceva. Nu ştiu în ce măsură”, a completat europarlamentarul.

Corina Creţu a mai spus că nici acum nu ştie cine este echipa de negociatori a României cu Comisia Europeană pentru PNRR.

Creţu a arătat că ”dacă nu se îndeplineşte acest jalon din PNRR legat de pensiile speciale se vor pierde 700 de milioane de euro”.

”România are în momentul de faţă în vistierie, din PNRR, 13 % cofinanţarea, aproape 3 miliarde, cu încă vreo 3 miliarde prima tranşă. Noi tot vorbim de a doua tranşă. (..) Nici 10% nu s-au cheltuit din ce am primit”, a completat Corina Creţu, arătând că este o şansă istorică. 

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.