Corina Creţu, despre banii europeni pentru fermierii afectaţi de războiul din Ucraina: Nu se înţelege foarte clar că este vorba de pierderi pe care România le are din cauza faptului că Ucraina produce grâu modificat genetic la un sfert de preţ

best auto leo vaslui

Europarlamentarul Pro România Corina Creţu a declarat luni, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre banii europeni care ar trebui alocaţi pentru fermierii români afectaţi de războiul din Ucraina, că nu se înţelege foarte clar că este vorba de pierderi pe care România le are din cauza faptului că Ucraina produce grâu modifcat genetic la un sfert de preţ şi nu trebuie să se supună regulilor europene. Trebuie să ajutăm Ucraina, este o ţară invadată, dar pe de altă parte cred că Comisia Europeană trebuie să se aplece mult mai mult şi asupra problemelor europenilor, a mai spus fostul comisar european.

”Eu cred că nu a fost luată foarte în serios această solicitare care a fost făcută în februarie de către statele afectate, sunt şase ţări din prima linie. S-a dat o tranşă foarte mică de 50 de milioane de euro, din care 25 de milioane a cerut România şi i s-au alocat doar10 milioane şi pe bună dreptate preşedintele a intervenit la Consiliul UE şi am înţeles că se pregăteşte al doilea pachet şi un alt mod de calcul”, a spus Corina Creţu. 

Fostul comisar european a precizat că ”nu se înţelege foarte clar că este vorba de pierderi pe care România le are din cauza faptului că Ucraina produce grâu modifcat genetic la un sfert de preţ, nu trebuie să se supună regulilor europene şi atunci fermierii români au suferit foarte mult”. 

Despre introducerea unor taxe pentru aceste produse din Ucraina, Corina Creţu a explica că ”trebuie să separăm lucrurile”. ”Trebuie să ajutăm Ucraina, este o ţară invadată, o ţară în război, pe de altă parte cred că Comisia Europeană trebuie să se aplece mult mai mult şi asupra problemelor europenilor. Eu dacă am să reproşez ceva Comisiei Europene este că nu se mai gândeşte atât de mult la europeni”, a mai spus europarlamentarul Pro România. 

Ea a afirmat că ”Comisia trebuie să se gândească şi la compensări privind energia şi la compensări privind alimentele, pentru că sunt lucruri neaşteptate”.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.