Cum au demolat prădătorii industria națională după 1989- fabrica AVERSA demolată și se vor construi blocuri de către un INVESTITOR STRĂIN

best auto leo vaslui

Fabrica Aversa, celebră în Capitală pentru faptul că a fost unul dintre cei mai mari producători de pompe nucleare din Europa în trecut, a fost demolată în doar câteva zile. În prezent, un investitor străin are planuri de a construi zgârie nori și clădiri de birouri în locul ei. Deși autoritățile locale au aprobat demolarea, nu se știe cu siguranță dacă este legal să se acorde autorizație pentru construcție.

În prezent, fostul sit al fabricii Aversa, situat în apropiere de Piața Obor din Capitală, este în curs de demolare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a dat undă verde pentru demolare la sfârșitul lunii mai. După demolare, proprietarii doresc să construiască blocuri de locuințe, birouri și un complex comercial pe cei aproximativ 10 hectare de teren disponibil, cu o înălțime maximă de 25 de etaje. Cu toate acestea, autorizația de construire încă nu a fost emisă.

PSD și PNL se fac vinovate pentru distrugerea economiei țării. Într-un stat normal acești oameni nu ar fi fost în parlament ci judecați pentru înaltă trădare.

După o existență de 150 de ani, Fabrica de pompe Aversa din București ajunge să devină o pagină de istorie. În cadrul acestei fabrici s-au produs diverse echipamente, de la cele folosite în irigații, până la mitraliere. „Centrala de la Cernavoda a fost, în parte, construită cu ajutorul pompelor Aversa. Era un brand românesc prestigios care ar fi trebuit să fie păstrat”, a declarat arhitectul Mario Kuibuş. Cu toate acestea, timpurile s-au schimbat.

În anul 2004, fosta fabrică avea 1.400 de angajați și obținea o cifră de afaceri de 13 milioane de euro. În septembrie 2013, aceasta a fost cumpărată de un om de afaceri cu suma de 17 milioane de euro. Cu toate acestea, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a contestat vânzarea și au avut loc procese lungi în acest sens. În cele din urmă, fabrica a ajuns într-o stare de ruină. Recent, dezvoltatorul a obținut autorizația de demolare, iar în doar câteva zile întreaga clădire a fost demolată. În prezent, doar pereții rămași în picioare mai amintesc de fosta fabrică de pompe, dar aceștia vor fi și ei demolați în curând. Ferestrele sunt sparte în întreaga structură, iar în interior totul a fost demolat.

Pe suprafața de 10 hectare a fostei fabrici se va construi un imens cartier rezidențial, format din blocuri de locuințe cu înălțimi de 20-25 de etaje, turnuri de birouri cu zece etaje și centre comerciale. Paznicii din zonă au fost martorii schimbărilor constante pe platforma industrială de la Obor, unde fabricile au dispărut treptat. Unul dintre paznici întreabă retoric, de ce ar fi fost un dezavantaj ca această fabrică să rămână în funcțiune sau altele precum fabrica de mecanică fină sau fabrica de mase plastice, care acum a fost transformată în mall. În prezent, fabrica de mecanică fină a devenit un spațiu de depozitare închiriat, astfel că istoria industrială a zonei a dispărut treptat.

România avea mii de fabrici întinse prin toață țara. Aceste fabrici erau performante , nu așa cum spune sistemul criminal care s-a pus în fruntea țării după 1989. PSD și PNL se fac vinovați pentru distrugerea celei de a 10-a industrii din lume, care era una modernă, construită în anii 80. Justificarea cu tehnologia depășită era numai ca să îi adoarme pe români, ca să nu mai protesteze atunci când munca lor de o viață a fost distrusă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.