Cum s-a implicat statul în cenzurarea libertății de exprimare în SUA: FBI a cerut „măsuri” împotriva vocilor neconvenabile de pe Twitter / FBI a cerut, inclusiv, sancționarea unor conturi care postau glume „nepotrivite”

best auto leo vaslui


Elon Musk a continuat cu devoalarea documentelor interne de la Twitter, prin episodul șase al așa-numitelor „Dosare Twitter”. De data aceasta, prin intermediul jurnalistui Matt Taibi, au apărut documente privind legăturile nefirești dintre FBI, agenția federală de investigații a SUA și gigantul Twitter. Practic, documentele făcute publice arată o relație de subordonare între FBI și Twitter, în care agenția guvernamentală indica companiei pe cine să sancționeze, relevă Punctul de Fierbere.

„Între ianuarie 2020 și noiembrie 2022, au existat peste 150 de e-mailuri între FBI și fostul șef al Twitter Yoel Roth… În număr surprinzător de mare sunt solicitările FBI ca Twitter să ia măsuri în privința dezinformării electorale, să suspende inclusiv conturi care publicau glume electorale”, a menționat jurnalistul.

Taibbi a subliniat că structura internă a FBI specializată în rețele sociale, înființată după alegerile prezidențiale din 2016, a ajuns să numere „80 de agenți” care monitorizează interferențele străine, notează sursa citată.

sursa: r3media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.