Dan Negru: În România poți să-ți faci profesia doar dacă faci parte din găști. Tirania găștilor e peste tot

best auto leo vaslui

În România poți să-ți faci profesia doar dacă faci parte din găști, transmite prezentatorul TV Dan Negru. El dă exemplu în acest sens și câteva nume din cultura română.

„Mai am o poveste despre umilința ălora cu școală, despre o românca, necunoscută românilor, care a câștigat premiul Nobel pentru literatură!

Herta Muller e dintr-un sat de lângă Timișoara si a luat Nobel in 2009.

Anul ăsta, Timisoara e Capitală Culturală Europeană dar câștigătoarea celui mai important premiu cultural n-a trecut încă pe aici. Trei câștigători de premii Nobel au fost invitați la evenimentele culturale din Timisoara: doi francezi și-un turc. Timișoreanca, tot cu Nobel, nu a ajuns.

Grigore Vieru credea că „doi mari vrajmasi are românul: mila pentru străini si ura pentru ai lui.”

Mai e unul: găștile. În România poți să-ți faci profesia doar dacă faci parte din găști. Tirania găștilor e peste tot, in cultură, in sport, in politică ,în media…Oriunde !

Herta Muller a plecat definitiv din România și trăiește în Berlin. Așa cum au plecat Brâncuși, Caragiale, Eliade, Enescu.

Toți s-au ridicat de la “masa” la care nu au mai găsit respect. Sper ca doamna Muller să vadă comentarile de mai jos. Ele sunt încurajarea noastră dintr-o lume în care lipsa de respect e marea decădere”, a spus Dan Negru, pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.