Scapă țara de-un agramat și vine unul cu școala terminată la 45 de ani

best auto leo vaslui

Nicolae Ciucă își va anunța astăzi demisia din funcția de prim-ministru, provocând astfel demisia întregului Guvern. Această demisie era așteptată de mult timp și nu numai de colegii săi de la PNL, ci și de prietenul său, Marcel Ciolacu, care va prelua în cele din urmă funcția de prim-ministru. Cum ar spune românul: Scapă țara de-un agramat și vine unul cu școala terminată la 45 de ani

Potrivit surselor din cadrul PNL, Ciucă își strânsese deja lucrurile din biroul său de la Palatul Victoria acum trei săptămâni, dar nu știe încă care va fi următorul său pas. Lucian Bode, secretarul general al PNL și unul dintre strategii de frunte ai partidului, a avut mai multe dezbateri cu Ciucă cu privire la variantele sale de viitor. Una dintre opțiuni era ca fostul premier să devină vicepremier în subordinea lui Ciolacu, iar cealaltă era să ocupe funcția de președinte al Senatului, înlocuind-o pe Alina Gorghiu. Cu toate acestea, toate negocierile au eșuat și nu este nimic sigur în acest moment.

Discuțiile cu UDMR sunt și ele neclare, chiar în ziua în care se produce schimbul de guvern, în comparație cu acum o lună. Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat deja public că refuză oferta lui Ciolacu de a prelua Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Energiei. Conform informațiilor noastre, joi, Kelemen a avut o întâlnire cu Marcel Ciolacu la sediul PSD din Kiseleff, unde i s-a făcut oferta pentru portofoliile Fondurilor Europene și Mediului. Kelemen ar fi arătat un anumit interes față de oferta privind Ministerul Energiei, dar nu ar avea nicio preferință pentru portofoliul Mediului. Cu toate acestea, Ciolacu i-a făcut chiar și o ofertă pentru Ministerul Sănătății, care a fost de asemenea refuzată. Vineri, Kelemen a primit mandat din partea UDMR de a negocia preluarea Ministerului Dezvoltării, dar negocierile s-au blocat duminică din cauza dorinței PNL de a păstra acest portofoliu. Liberalii doresc să obțină un minister cu un buget mare, deoarece PSD refuză să le cedeze Ministerul Transporturilor, așa cum este stabilit în protocolul Coaliției privind rotația guvernamentală. Ministerul Transporturilor este un portofoliu important în perspectiva alegerilor de anul viitor, iar social-democrații preferă să-l păstreze pe Sorin Grindeanu în această funcție.

Discuțiile dintre Ciolacu și tandemul Ciucă-Bode întâmpină dificultăți, susțin social-democrații, deoarece cei doi nu au un mandat clar din partea partidului și se întorc mereu la PNL cu oferte diferite care contrazic discuțiile inițiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.