Daniel Funeriu despre cum își aleg americanii favoritul la prezidențialele din România: „Știm care e tipul bun și care e tipul rău și discutăm cu tipul puternic”. Geoană nu a fost niciodată „the strong guy”

best auto leo vaslui


Fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, spune că Mircea Geoană „nu este omul americanilor”, pentru că „Dacă ar fi fost, l-ar fi bătut măr pe Băsescu în 2009”.

În sprijinul afirmațiilor sale, Funeriu a declarat că americanii îl aleg întotdeauna pe „cel puternic” când vine vorba despre sprijinirea unui candidat, dar Geoană nu este în această categorie.

„Repetați după mine:
1) Geoană NU este „omul americanilor”. Dacă ar fi fost, l-ar fi bătut măr pe Băsescu în 2009.
2) Geoană NU poate fi „omul americanilor” dintr-un motiv simplu: regula după care se ghidează „americanii” e: „we know who is the good guy, we know who is the bad guy, and we deal with the strong guy”. „Știm care e tipul bun și care e tipul rău și discutăm cu tipul puternic”. Or Geoană a fost multe la viața lui, dar niciodată nu a fost „the strong guy”. ”, a scris Funeriu.

Cu toate acestea, având în vedere peisajul politic românesc, Funeriu spune că nu exclus ca Geoană să fie ales președinte.

„3) Geoană ESTE omul soției sale, om altminteri remarcabil prin țesătura de relații pe care o are, vezi celebrul caz al fratelui său, recent condamnat la 7 anu de închisoare în primă instanță. Care soție este devorată de o ambiție infinită pentru că vrea să-și ia revanșa după ce a fost umilită în fața opiniei publice de trei episoade: episodul rujului, episodul „Mihaela dragostea mea” și un al treilea episod… Eu nu am considerat că cele trei episoade ar fi stânjenitoare pentru ea, dar societatea destul de misogină din România a considerat asta.
4) Nimeni nu este, în acest moment, „omul americanilor”. Pentru că dintre cei cu ambiții prezidențiale declarate niciunul nu a dovedit forță. Game on.
5) Dacă rezistă fizic nu exclud ca Mircea Geoană să fie ales. Nivelul e atât de scăzut și lipsit de relief, încât Geoană, cu platitudinile lui spuse solemn, cu capacitatea de compromisuri compromițătoare, cu lipsa totală de discernământ și gradul înalt de influențabilitate, se confundă perfect cu peisajul politic actual”, a încheiat Funeriu.

Acest mesaj vine pe fondul speculațiilor conform cărora Mircea Geoană, actual Secretar Adjunct al NATO, ar putea candida la președinție în 2024.

sursa: R3media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.