De Ziua Muncii francezii anunță grevă generală: proteste masive în toată Franța

best auto leo vaslui

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că luni, 1 mai 2023, este prevăzută o grevă generală, context în care vor fi perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar). 

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe. Se recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum și site-ul RATP (https://www.ratp.fr/), pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

Sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly) au anunțat că se vor alătura apelului la greve, ceea ce ar putea duce la perturbări ale zborurilor. Pasagerii vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale curselor aeriene prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-urile: https://www.parisaeroport.fr/ și https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/compagnies-aeriennes.

Sindicatul Național al Personalului Navigant Comercial (SNPNC-FO) a prevăzut o mișcare socială care privește însoțitorii de bord ai companiei aeriene Vueling, ceea ce va crea perturbări ale programului zborurilor. Totodată, pentru perioada 2 – 3 mai 2023, Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a solicitat companiilor aeriene să renunțe la 33% din programul de zbor la Aeroportul Paris-Orly, ca urmare a grevei controlorilor aerieni.

Este posibilă prelungirea grevei și după această dată, în anumite sectoare, inclusiv în transportul public.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

• Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

• Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.