Liviu Mihaiu, despre limbismul pro-sistem al intelectualilor #reziști

best auto leo vaslui

”#Rețeaua Intelectualitatea noastră, tânără sau anti tânără, are mai degrabă reflexul de a se solidariza cu Sistemul decât cu proprii săi cetățeni, in numele „civilizației forțate”. Vă dau (doar) trei mostre de anti umanism, din trei generații diferite, semn al unui derapaj democratic și oportunism limbistico-fantastic” scrie, pe Facebook, jurnalistul Liviu Mihaiu.

”Nu am invățat nimic din ostracizările și interdicțiile pandemice. Dar absolut nimic. Oameni care cer interzicerea altor oameni – acum faza pe război.

1. Primul este redactorul șef al Editurii Humanitas, Radu Gârmacea, care este de acord cu listele negre și denunțările celor din presă care nu vor să accepte propaganda militară oficială . Uitați mostră de ipocrită indignare la faptul că o editură a retras, din cauza proceselor pe rol, o carte in care un universitar condamnat la inchisoare cu suspendare era coordonatorul unei cărți, in care, un alt universitar făcuse „științific” o listă neagră de „putiniști” in funcție de natura opiniilor culese(dada) fix de pe internet. Adică „poliție politică”, altfel spus :

„Într-un volum de studii coordonat de un universitar (Sorin Bocancea – n. red.), un alt universitar (istoricul Constantin Ilaș) publică un text în care enumeră vectorii propagandei ruse. Vectori ai propagandei, deci, identificați obiectiv prin conținutul mesajelor lor publice. Nu agenți, nu spioni. Propagandiști. Dovada propagandei e, prin definiție, publică și universal accesibilă.

La presiunea unora dintre numiții vectori – Liviu Mihaiu și alții –, care amenință cu tribunalul, editura se sperie și retrage volumul de pe piață. Este unul dintre cele mai grave atentate la libertatea cuvântului în România din ultimii ani. În paranteză fie spus, acum vreun an și ceva, sinistrul Evgheni Prigojin încerca să-l intimideze în instanță, la Londra, pe un ziarist care vorbise despre armata sa privată. Prigojin nega orice legătură cu Grupul Wagner”.

2 Al doilea este Ciprian Cucu, lector universitar care predă dezinformarea la Alba Iulia, a cerut in revista umanistă „22” interzicerea unor televizuni și radiouri care dau știri ce nu juxtapun „corect politic” narativul oficial militar. Un fel de CNA al privaților care urăsc demult televiziunile mogulilor(din propaganda epocii Băsescu), dar, nu i așa, le iubesc pe cele ale Securității

3. Al treilea este Alex Ștefănescu, vechi critic literar :
„VĂ CER IERTARE, DOMNULE PREȘEDINTE KLAUS IOHANNIS, în numele meu, al soției mele și al altor intelectuali de bun-simț (care mai există, să știți, în România) pentru meschinăria și mahalagismul cu care diverși comentatori critică sau consideră chiar un scandal faptul că ați mers cu un avion de lux în Japonia. În loc să salute extraordinarul succes pe care îl reprezintă această vizită, cu consecințe faste pentru dezvoltarea țării noastre, ei discută despre costul unui bilet de avion. Nu este prima dată când vă scotocesc prin buzunare, când măsoară lungimea fustei soției dv. sau când scriu batjocoritor despre sportul pe care îl preferați. Ar fi păcat să vă pierdeți entuziasmul cu care v-ați angajat în modernizarea României din cauza acestei mitocănii.”

Despre celebra „Nu noi suntem intelectualii lui Băsescu, ci Dvs sunteți președintele nostru”-G. Liiceanu, nu vă mai aduc aminte, ca să nu vă stric Ziua deținuților politici pe care o avem azi întru aducere aminte.
* să nu vă mai mirați că avem cea mai securistică țară și cel mai securistic președinte din UE!” conchide ziaristul. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.