DECLARAȚIE DE PRESĂ: DoamnaDeputat Raisa Enachi trage un semnal de alarmă cu privire la situația persoanelor cu dizabilități în România

best auto leo vaslui

Într-o conferință de presă susținută astăzi, 5 decembrie 2023, doamna deputat Raisa Enachi, reprezentant al partidului AUR, a adus în atenția opiniei publice o serie de probleme cruciale cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din România. Declarația politică a deputatului a fost centrată pe nevoia imperativă de a promova empatia și solidaritatea în societate.

Deputatul Enachi a subliniat că, în contextul marcării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități pe 3 decembrie, numărul oficial al persoanelor cu dizabilități înregistrate în România a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani. Cu toate acestea, integrarea acestor persoane pe piața muncii rămâne o provocare majoră. Desigur, există inițiative și programe menite să îmbunătățească accesul acestor persoane la oportunități de angajare și să asigure un mediu de lucru adecvat, dar, conform deputatului, acestea nu sunt suficient de puse în practică.

O problemă fundamentală evidențiată în declarația doamnei Enachi este discriminarea cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în căutarea unui loc de muncă. Reticența angajatorilor, fie din lipsa de informare, fie din prejudecăți, reprezintă un obstacol major în calea integrării acestora pe piața muncii. Deputatul a pledat pentru educație și conștientizare la nivelul angajatorilor și al colegilor de muncă, susținând că toți pot fi la fel de eficienți dacă li se oferă oportunitatea.

O altă problemă subliniată în declarație este cea a accesului limitat al persoanelor nevăzătoare la locurile publice, generând o restricționare a libertății de mișcare și demonstrând un nivel de neînțelegere a nevoilor acestora în privința asistenței. Raisa Enachi a evidențiat și lipsa facilităților precum marcaje tactile și semnale sonore la semafoare, considerate provocări majore pentru persoanele cu dizabilități vizuale.

Deputatul AUR a subliniat că Guvernul are un rol esențial în promovarea legislației și politicilor care să sprijine persoanele cu dizabilități în ceea ce privește ocuparea forței de muncă. Ea a solicitat includerea facilităților pentru accesibilitate, sprijin financiar pentru angajatori și programe de formare și adaptare a locurilor de muncă în aceste politici. Totodată, deputatul a atras atenția asupra necesității unei schimbări semnificative în atitudinea și practicile societății românești pentru a asigura un tratament egal și demn pentru toți membrii săi, indiferent de abilități sau dizabilități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.