DNA: Corupție la fabrica de armament, Uzina Mecanică Plopeni

best auto leo vaslui

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui director comercial la Uzina Mecanica Plopeni SA şi un consilier juridic, pentru trafic de influenţă. Aceştia ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri (martor) sume de bani şi alte produse, în schimbul exercitării influenţei asupra directorului general al uzinei, în vederea aprobării unei plăţi, a emiterii unor bilete la ordin şi a continuării raporturilor comerciale pe care uzina le avea cu firma omului de afaceri.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor BRATU MARIAN, director comercial la Uzina Mecanica Plopeni SA, la data faptelor consilier al directorului general al aceleiaşi uzine, pentru infracţiunea de trafic de influenţă şi OPRIŞENESCU CLAUDIA, consilier juridic la Uzina Mecanica Plopeni SA, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriul întocmit, în cursul lunii aprilie 2022, în calitate de consilier în management al directorului general al Uzina Mecanica Plopeni SA, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprişenescu Claudia, consilier juridic, ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri (martor) sume de bani şi alte produse, în schimbul exercitării influenţei asupra directorului general al uzinei, în vederea aprobării unei plăţi, a emiterii unor bilete la ordin şi a continuării raporturilor comerciale pe care uzina le avea cu firma omului de afaceri.

”Concret, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprişenescu Claudia, ar fi pretins de la omul de afaceri 50% din valoarea unui contract de livrare produse de curăţenie (aprox. 60.000 lei) şi 50% din valoarea contractelor viitoare pe care uzina ar fi urmat să le încheie cu firma omului de afaceri. Ulterior, primul inculpat, cu ajutorul coinculpatei, ar fi primit pentru sine şi pentru alţii, sumele de 8.500 euro, 7.000 lei şi 13 carcase de miel pentru Paşte (în valoare de aprox. 6.000 lei) în scopul anterior menţionat”, se arată în comunicat.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de menţinere a măsurilor asigurătorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.