Dosar clasat pentru Laura Codruța Kovesi – Aceasta era acuzată de abuz în serviciu și luare de mită

best auto leo vaslui

Parchetul General a anunțat că a clasat unul dintre cele două dosare ale fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi, deschise de procuroarea Adina Florea de la Secția Specială. Rămâne dosarul legat de procurorii de la DNA Ploiești.

E vorba despre un dosar înregistrat în martie 2019, chiar în timpul procedurii de selecție a procurorului șef european, când Kovesi a fost plasată, pentru câteva zile, sub control judiciar și a dat cu subsemnatul la poliție.

Secția Specială condusă de Adina Florea i-a deschis dosar fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, în care era acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă într-un dosar care are legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă, fugit în Serbia. Acesta susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-ar fi cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.