Iohannis a decis ca OMV Petrom să achite doar un sfert din „taxa de solidaritate”, iar firma americană Black Sea să nu plătească nimic

best auto leo vaslui

Amendamentele recent propuse de Iohannis pentru legea privind taxa de solidaritate aduc modificări semnificative în sensul taxei existente. OMV Petrom va plăti mai puțin, în timp ce Black Sea Oil&Gas este scutită de contribuția de solidaritate.

Senatorul AUR Claudiu Târziu a scris despre acest subiect pe pagina sa de Facebook: „OMV și Black Sea Oil & Gas sînt favorizate flagrant de o lege dictată de la Cotroceni! În timp ce OMV va achita doar un sfert din „taxa de solidaritate”, Black Sea nu va plăti nimic! AUR a fost singurul partid care a votat ieri în Senat împotriva legii cerute de Iohannis. Iar astăzi coaliția toxică vrea să o treacă pe repede-înainte și prin Camera Deputaților.

Noile amendamente se potrivesc mănușă, în mod special pentru Petrom, se introduce o taxă aplicată cantității de petrol rafinat, în valoare de 350 de lei pe tonă.

Această taxă este cu siguranță specială pentru Petrom, deoarece amendamentul menționează companiile care extrag și rafinează petrol, ceea ce se aplică doar în cazul Petrom.

Și Black Sea Oil & Gas scapă de plata taxei datorită unui nou amendament conform căruia „contribuabilii care nu au obținut producție în domeniile prevăzute la art. 1 alin (1) în perioada 2018-2021 nu datorează contribuția de solidaritate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.