Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv după un eșec la Curtea de Apel Iași

best auto leo vaslui

Procurorii DNA reușesc să înscrie și în repriza a doua, contestația lui Daniel Atasiei respinsă

Dumitru Buzatu, înconjurat de un val de controverse și acuzații de corupție, va rămâne în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Curtea de Apel Iași a respins contestația formulată de către avocatul său, Daniel Atasiei, într-o decizie care a consolidat poziția Procurorilor DNA.

Într-un efort de a-l elibera pe Dumitru Buzatu, apărătorul său transformase procesul într-un meci de fotbal, comparând suma de 1,25 milioane de lei, pe care clientul său o este acuzat că ar fi primit ca mită, cu un meci de fotbal. În prima repriză, procurorii DNA înscriau, iar Dumitru Buzatu era trimis în arest preventiv.

Cu speranța că poate schimba soarta clientului său în repriza a doua, Daniel Atasiei a formulat o contestație la Curtea de Apel Iași. Cu toate acestea, Ministerul Public a reușit să marcheze și în repriza a doua, deoarece magistrații au decis să respingă contestația, menținând astfel decizia de arest preventiv pentru Dumitru Buzatu.

În ceea ce-l privește pe complicele lui Dumitru Buzatu, expertul Radu Judele, acesta va rămâne și el în arest preventiv. Magistrații au luat în calcul doar acuzația de trafic de influență, ignorând acuzația anterioară de luare de mită. Radu Judele este acuzat că a primit 714.000 de lei pentru a efectua o contraexpertiză favorabilă privind lucrările la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăești, chiar dacă anterior declarase că aceste lucrări sunt neconforme.

Decizia Curții de Apel Iași a fost comunicată în următoarele termeni: “În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală rap. la art. 204 Cod procedură penală, respinge, ca fiind nefondată, contestația formulată de către inculpatul-contestator Buzatu Dumitru, (…) împotriva încheierii nr. 70/DLF pronunțate la data de 23 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1886/89/2023, încheiere pe care o menține.”

Pe de altă parte, contestația lui Radu Judele a avut un rezultat mai favorabil, întrucât magistrații au admis contestația pentru trafic de influență și au revocat acuzația de luare de mită.

Această decizie face parte dintr-un dosar de corupție ce a șocat opinia publică și care va continua să fie supus investigațiilor DNA și examinat în instanță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.