Echipa de investigare a criminalității economice din Vaslui a efectuat o serie de controale la agenții economici din zonă, aplicând mai multe sancțiuni contravenționale în valoare de peste 55.500 de lei.

best auto leo vaslui

Recent, polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat mai multe controale la agenții economici din județul Vaslui. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, un număr de 104 agenți economici au fost verificați și s-au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 55.500 de lei.

Dintre aceste sancțiuni, 25 au fost aplicate pentru abateri prevăzute și sancționate de Ordonanța de Urgență nr. 28/1999, care stabilește obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. De asemenea, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea nr. 349/2002, care are ca scop prevenirea și combaterea efectelor consumului de produse din tutun.

Alte 11 sancțiuni au fost aplicate conform prevederilor Ordonanței de Guvern nr. 99/2000, care reglementează comercializarea produselor și serviciilor de piață, în timp ce șase sancțiuni au fost date pentru încălcarea Legii nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase de a produce obiecte de cult. De asemenea, șapte sancțiuni au fost aplicate conform Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe.

În urma acestor verificări, polițiștii au confiscat peste 5.000 de lei și au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 2.700 de lei, pentru care nu s-au putut prezenta documente justificative. De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, au fost constatate două infracțiuni: una conform Legii nr. 84/1998 (republicată) privind mărcile și indicatiile geografice, și una de evaziune fiscală, conform Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au anunțat că vor continua să desfășoare acțiuni specifice în întregul județ, în scopul prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcărilor legislației, în toate domeniile de competență, în special în locurile și mediile cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală. Scopul acestor acțiuni este asigurarea unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate în mediul de afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.