Executivul a adoptat un proiect de lege prin care Ministerul de Interne va avea competenţe control şi investigare cu privire la gazelor fluorurate cu efect de seră

best auto leo vaslui
Foto: gov.ro

Guvernul a adoptat, joi, proiectul de lege privind stabilirea cadrului instituţional şi a unor măsuri pentru punerea în aplicare a managementului gazelor fluorurate cu efect de seră. Astfel, conform actului normativ, Ministerul Afacerilor Interne devine autoritate de control şi investigare cu privire la respectarea acestor norme. Totodată, este mărit şi cuantumul amenzilor pentru încălcarea acestor prevederi.

Potrivit comunicatului de presă al Guvernului, proiectul de act normativ modifică şi completează cadrul legal privind regimul gazelor fluorurate cu efect de seră prin:

– introducerea unei noi autorităţi competente de control şi investigare –  Ministerul Afacerilor Interne;

– completarea cu noi definiţii faţă de cele existente în Regulamentul (UE) nr. 517/2014;

– modificarea cuantumului valorii amenzilor contravenţionale şi introducerea unor noi prevederi cu privire la săvârşirea infracţiunilor în domeniul reglementat de Regulamentul (UE) nr. 517/2014.

Modificările vor fi aprobate având în vedere scrisoarea Comisiei Europene înaintată prin intermediul platformei EU Pilot cu referire la regimul sancţionator pentru încălcarea Regulamentului (UE) nr. 517/2014 privind gazele fluorurate cu efect de seră.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.