Expert în energie atrage atenția: „Dintre cele 10 rafinării închise la nivelul UE în ultimii 30 de ani, 6 au fost românești!”

best auto leo vaslui

Dian Popescu, expert în energie, a explicat de unde provine politica catastrofală care a făcut ca România să devină țara care a înregistrat cea mai mare creștere de preț atât la gaz, cât și la energie din întreaga Uniune Europeană.

Dian Popescu a dezvăluit în exclusivitate că în România avem de-a face cu un mare conflict de interese, pentru că Virgil Popescu provine din OMV, deține afaceri cu OMV-ul, afaceri ulterior plasate familiei, iar aceste afaceri vor continua și după ce nu va mai fi el ministru.

Iată ce a spus acesta: „Am știut cu 6 luni înainte de majorarea prețurilor că piața din România nu este protejată de instituțiile statului și, implicit, de Ministerul Energiei, care ar trebui să vegheze asupra piețelor energiei. Nu are nicio legătură cu războiul din Ucraina; explozia prețurilor din energie s-a făcut cu 6 luni înainte de începerea războiului din Ucraina. Aceea este doar o fentă după care v-a dus ministrul Energiei într-o perioadă, anunțând că de vină este războiul din Ucraina sau Agenția de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)”,

România este o țară cu totul și cu totul deosebită, fiind singura țară din UE care are rezerve de gaze și singura care are un mix energetic, adică energie obținută 20% din hidrocentrale, 20% din centrale nucleare, 20% din centralele pe cărbune, 20% din gaze, la care se adaugă energia regenerabilă.

Toate companiile din energie au făcut profituri uriașe, iar banii sunt dați din buzunarele românilor. Tragic este că economia a fost distrusă. În luna ianuarie s-au închis 40.000 de firme din România, din cauză că au intrat în insolvență, iar consumul energetic din acest moment a scăzut la consumul din pandemie. În ultimii 30 de ani, Europa a închis 10 rafinării. Dintre acestea, 6 au fost românești. Asta în contextul în care România are cel mai performant port, care aduce foarte eficient petrolul pe mare, având terminalul petrolier racordat în port. Dumnezeu ne-a înzestrat cu pământuri rodnice și cu resurse abundente, însă, din păcate, la conducerea statului se află o întreagă gașcă de trădători, pregătiți oricând să vândă țara pentru a-și umple propriul buzunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.