Expertul Radu Judele ramane fără arme: Decizie dură a magistraților tribunalului Vaslui

best auto leo vaslui

Într-o decizie de impact, magistrații Tribunalului Vaslui au lăsat expertul Radu Judele fără arme, dispunând arestul la domiciliu al acestuia în cadrul unui dosar de dare de mită, alături de Dumitru Buzatu. Cererea formulată de IPJ Botoșani pentru predarea armelor către un armurier autorizat a fost admisă, iar Judele a fost autorizat să părăsească imobilul său din municipiul Iași în data de 07.12.2023, în vederea depunerii armelor la un specialist.

În plus, expertul Judele a încercat să obțină permisiunea de a lua legătura cu una dintre angajatele sale, martoră în dosar, însă, la fel ca și în trecut, cererea sa a fost respinsă de către magistrați. Aceasta a fost a treia tentativă a lui Judele de a obține aprobarea pentru a comunica cu martora.

Decizia magistraților a fost una fermă: “Admite cererea I.P.J. Botoșani, Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase. Permite inculpatului Judele Radu să părăsească imobilul din municipiul Iași, în ziua de 07.12.2023, pentru a se deplasa în mun. Botoșani în vederea depunerii la un armurier autorizat a armelor pe care le deține la locuința sa din Botoșani. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.”

Avocatul lui Radu Judele a reiterat argumentele de nevinovăție, susținând că dovezile împotriva clientului său se bazează doar pe declarațiile lui Emil Savin în fața procurorilor. Mai mult, apărătorul a adăugat că primul expert, presupus că s-a retras brusc și a fost înlocuit cu Judele, a afirmat că lucrările la Drumul Strategic erau neconforme. Cu toate acestea, avocatul nu a menționat că doar prima expertiză, condamnată de Consiliul Județean, a fost nefavorabilă, iar cea de-a doua, plătită de Savin, a fost conformă.

Radu Judele a făcut două cereri anterioare în instanță pentru a obține aprobarea de a lua legătura cu martorii din dosar, însă ambele au fost respinse de magistrați. În plus, expertul a fost obligat să suporte cheltuieli de judecată în valoare de 350 de lei. Dosarul continuă să atragă atenția opiniei publice, iar viitorul lui Radu Judele rămâne incert pe măsură ce procesul avansează.

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.