FACIAS, despre scandalul Bâstroe: Lipsa de reacție a regimului Iohannis e cauzată de neputință

best auto leo vaslui

Fundația Pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a transmis un mesaj puternic în scandalul Bâstroe, cerând explicații premierului Ciucă și acuzând autoritățile de pasivitate și neputință.

„Am vrea să înțelegem, domnule Prim Ministru, dacă această lipsă de reacție este cauzată de o neputință a instituției pe care o conduceți de a proteja rezervația Delta Dunării de interesele pur economice ale statului vecin, sau mai degrabă de o complicitate a Guvernului României cu cei care au început deja să distrugă indirect ecosistemul Deltei prin operațiunile de adâncire ale canalului, deja efectuate fără aprobarea României?”, transmite FACIAS.

Dacă România și-ar da acordul pentru intrarea în TEN-T a canalelor Bâstroe și Chilia, așa cum a solicitat Ucraina, ar fi un act de trădare națională. Într-un asemenea scenariu, FACIAS avertizează că va acționa pe cale legală.

„Vă solicităm a lua, prin structurile de specialitate, o poziție oficială fermă de opoziție cu privire la măsurile solicitate și să exprimați dezacordul în acest sens, în numele statului român, câtă vreme o atare manifestare devine tot mai stringentă în contextul actual. Considerăm că aprobarea din partea României a cererii Ucrainei și a Comisiei Europene pentru includerea celor două canale în rețeaua europeană de transport TEN-T reprezintă un act de înaltă trădare, așa cum este această faptă prevăzută  de Art. 398 coroborat cu Art. 394 lit. b din Codul Penal al României. În acest context, FACIAS va sesiza aceste aspecte organelor competente, dar și organismelor de drept internațional, prin interpelări transmise și solicitări în scopul unei intervenții în vederea protejării nu numai a intereselor naționale, dar și a mediului”, conchide FACIAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.