Fermierii români au fost abandonați – Nicolae Ciucă confirmă: „Nu am decis blocarea importurilor de produse agricole din Ucraina”

best auto leo vaslui

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România nu a decis blocarea importurilor de produse agricole din Ucraina deoarece în adoptarea unor măsuri în actualul context trebuie avut în vedere întregul ansamblu de consecinţe pe care îl produc.

Iată ce a spus acesta: „România este în deplină aliniere cu măsurile care se vor stabili la nivelul Comisiei Europene. Trebuie să gândim aceste măsuri cât se poate de aşezat şi să vedem tot ansamblul de consecinţe pe care le produc”

Nicolae Ciucă a declarat că Ursula von der Leyen a confirmat alocarea unui al doilea pachet de sprijin, de aproximativ 100 de milioane de euro, pentru ţările afectate de importurile de produse agricole din Ucraina.

El a adăugat că, în baza răspunsului formulat în scrisoarea primită de la preşedintele Comisiei Europene, au mai fost anunţate o serie de măsuri, „inclusiv măsuri de protejare a patru produse agricole: grâu, porumb, floarea soarelui şi rapiţă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.