Ungaria merge mai departe – Interzice importurile de miere şi de anumite produse din carne din Ucraina

best auto leo vaslui

Comisia Europeană a anunţat că va lua „măsuri preventive” de urgenţă pentru grâu, porumb, seminţe de floarea-soarelui şi rapiţă, după ce unele ţări din Europa Centrală au decis să interzică importurile de produse alimentare din Ucraina pentru a-şi proteja propriile sectoare agricole.

Cu toate acestea, Ungaria şi Polonia au declarat că ar trebui incluse şi alte produse.

Interdicţia ungară privind importurile de cereale şi produse agricole importante „include un total de 25 de produse, dintre care cele mai importante sunt cerealele, seminţele de rapiţă şi de floarea-soarelui, făina, uleiul, mierea şi anumite produse din carne”, a declarat şeful de cabinet al premierului, Gergely Gulyas.

Anunţul guvernului a fost făcut după ce ministrul ungar al agriculturii, Istvan Nagy, a cerut extinderea oricărei interdicţii de import la nivelul UE pentru a include „ouăle, mierea şi carnea de pasăre”, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Nagy a declarat agenţiei de presă de stat că Ungaria va continua să permită tranzitul de cereale ucrainene, asigurând plecarea acestor transporturi „într-un mod controlat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.