Fiecare român are de trei ori mai mult pământ decât un german, dar degeaba… Fără politici și abandonați de stat…

best auto leo vaslui

Românii sunt abandonați de stat și de politicieni și acest lucru se vede cu ușurință.

De fapt care politicieni, deoarece România nu are partide politice ci doar clanuri de crimă organizată. Aceste partide au un singur scop: să protejeze interesele membrilor de partid, cei angajați pe diverse funcții publice.

În România suprafața de teren arabil este una colosală. Dacă ar fi să raportăm suprafața de teren arabil la numărul de cetățeni atunci România este de trei ori peste Germania și de cinci ori peste China.

În România fiecărui cetățean român îi revin 0,45 hectare de teren arabil pe cap de locuitor.

Dar degeaba stăm mai bine decât Germania sau China dacă statul român nu are nici o politică agricolă clară.

Chiar și acolo unde reușim să fim campioni, cum ar fi producția de cereale, ajungem să exportăm ieftin și să importăm produse finite scumpe.

Astăzi România importă pâine congelată.

Acest lucru deoarece industria alimentară care ar trebui să prelucreze toate aceste produse a fost închisă și puținii români care au mai avut curajul să reziste sunt loviți periodic de birocrație și de corupția organelor de avizare și control.

România importă carne de porc de aproape 1 miliard de euro deși am putea să creștem porci în România. Cu toate acestea interese străine au avut grijă ca fermele să fie închise.

De asemenea România importă legume și fructe de aproape 1 miliard de euro, în ciuda faptului că acestea s-ar putea produce la nivel local. Am ajuns să importăm și cartofi sau mere, deși produsele fermierilor români se strică pe câmp deoarece marile lanțuri de magazine refuză să le pună pe raft.

România are o suprafaţă de teren arabil de 8,6 milioane de hectare, dintr-o suprafaţă totală de 13,5 milioane de teren agricol, arată datele Eurostat aferente anului 2021. Din cele 8,6 milioane de hectare, peste 60% din suprafaţă este cultivată cu cereale, România fiind unul dintre cei mai mari producători şi exportatori din UE. La floarea-soarelui şi porumb, România se situează pe primul loc în UE la nivel de producţie şi suprafaţă cultivată, iar la grâu se situează pe locul al patrulea la nivel de producţie. Pe partea de cereale există un excedent de 4 miliarde de euro, dar, de exemplu, în ceea ce priveşte carnea, cu precădere cea de porc, importurile anuale se apropie de 1 miliard de euro.

„În zona cărnii de porc este dezastru. Deşi producem cereale în cantităţi indus­triale fiind campioni europeni la export, suntem dependenţi în proporţie de 85% de carnea de porc din import. În zona laptelui, la fel. Importăm unt şi lapte din di­ver­se ţări ale UE, dar noi ne ducem vacile cu lapte la abator! Am pu­tea continua cu multe sectoare din agri­cul­tură, dar problema este că nu reuşim să închidem fluxurile tehnologice. Vaca din Ro­mânia, pentru a ajunge în farfuria ro­mânului, pleacă la export în Polonia, unde este abatorizată şi de unde o importăm sub diverse preparate. Iată doar câteva verigi care odată soluţionate îţi pot conferi titlul de jucător pe piaţa agricolă la nivel european şi la nivel mondial“, a explicat Daniel Buda.

România trebuie să aibă politici clare prin care să se deschidă fabrici care să prelucreze produsele realizate de către fermele din România. Pentru acest lucru este nevoie de fonduri europene sau fonduri naționale. Statul român trebuie să se implice și să ofere programe de finanțare fără dobândă, așa cum ar fi normal să fie.

Fermierul român nu poate concura cu cei din spațiul european deoarece dobânzile în România sunt extrem de mari, sistemul bancar a fost cedat către străini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.