Foametea din Ucraina. Holodomor. Patru milioane de morți, acte de canibalism. Ucraina a fost izolată și oamenii lăsați fără mâncare

best auto leo vaslui

Holodomor este denumirea dată de comunitatea internațională crimelor comise prin înfometare de către ruși în Ucraina în anii 1932-1933.

Decizia de a se face acest lucru a fost luată de către Stalin. Peste 10 milioane de ucrainieni au căzut victime, din care 4 milioane au murit.

Înainte de acest proces toată elita intelectuală a Ucrainei a fost decimată prin asasinate, închisori sau trimisă în îndepărtata Siberia.

Stalin a dorit să lase un popor ucrainian fără capacitatea de a reacționa.

Pentru că procesul de colectivizare nu mergea conform planurilor iar poporul ucrainian se opunea, Stalin a luat decizia de a acționa în forță. Regimul lui Stalin a fost un regim criminal, bazat pe asasinate, multe în masă. Acestea asasinate aveau loc peste tot în URSS.

Scopul acestor crime a fost acela ca populația să se supună total și fără rezerve deciziilor luate de regimul stalinist și care dorea deposedarea populației de terenuri, acestea urmând a intra în proprietatea statului.

Crimele au fost ascunse în acea perioadă dar și în perioada ulterioară. Nimeni nu avea voie să iasă sau să intre în Ucraina fără știință. La acel moment comunitatea internațională nu avea date certe cu privire la drama care se petrecea la granița României. Cei care doreau să fugă erau împușcați, o moarte însă mai blândă decât moartea prin înfometare.

Agenții sovietici s-au dovedit fără de milă. Aceștia au luat toate rezervele de la populație și le-au vândut la exterior sau le-au pus sub pază. Cu casele golite ucrainienii au fost lăsați să moară de foame, iar unii au ajuns la acte de canibalism.

Ucraina a fost atunci izolată, nimeni nu putea să intre sau să iasă, nimeni nu avea voie să discute despre cadavrele vii care se plimbau în așteptarea morții.

Oamenii nu aveau voie să părăsească Ucraina pentru a găsi de mâncare. Scopul era unul clar: moartea prin înfometare până când opoziția dispărea în totalitate. Planul diabolic a lui Stalin a fost dus la îndeplinire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.