Fostul ministru al Culturii din Franța: Brigitte Macron dorea reconstruirea catedralei Notre Dame de la Paris ca “un falus cu testicule de aur”

best auto leo vaslui

Într-o carte publicată joi, fosta ministră a Culturii din Franța Roselyne Bachelot rememorează experiența sa în cabinetul condus de Jean Castex în perioada 2020 – 2022. Cartea se numește „682 de zile. Balul ipocriților” (Editura Plon), 682 reprezentând numărul de zile petrecute în funcția de ministră a culturii.

Unul dintre episoadele asupra cărora Bachelot revine cu detalii este proiectul de reconstrucție a Notre-Dame-de-Paris după devastatorul incendiu din aprilie 2019. Renovarea turlei catedralei a fost subiectul mai multor propuneri, clasice, moderne sau originale.

Fosta ministră a susținut ideea unei reconstrucții identice în timpul primei reuniuni a Comisiei naționale pentru arhitectură și patrimoniu. Pe de altă parte, Palatul Elysée dorea o reconstrucție mai îndrăzneață: „Când m-am întors pe Rue de Valois (sediul ministerului culturii, n.r.), cabinetul era sub presiune: Elysée visa la un ‘gest arhitectural’ și mă acuza că fac ce vreau”, scrie ea în carte.


Câteva zile mai târziu, Bachelot a luat prânzul cu Brigitte Macron. În acest extras, reperat de jurnalistul politic de la RTL William Galibert, Roselyne Bachelot spune: „Nu regret această insubordonare când, luând masa de prânz câteva zile mai târziu cu Brigitte Macron, îmi arată un proiect care culminează cu un fel de penis în erecție, înconjurat la bază de testicule de aur…”.

Notre-Dame-de-Paris pare să fi scăpat de un falus uriaș. Turla catedralei va fi reconstruită în mod identic și se va înălța din nou pe cerul parizian la sfârșitul anului 2024.

Bachelot a plătit însă prețul insubordonării sale: după re-alegerea sa în aprilie 2022, președintele Emmanuel Macron nu a mai numit-o pe politiciana de 76 de ani în cabinetul condus de Elisabeth Borne.

De profesie farmacistă, Bachelot provine din familia politică neo-gaullistă, fiind ministră sub președinții Jacques Chirac și Nicolas Sarkozy, alăturându-se după 2017 președintelui centrist Emmanuel Macron.

Cunoscută pentru umorul ei pișcător, Bachelot a susținut întotdeauna că este o prietenă a soției președintelui. Anul trecut, ea a apărat-o pe Brigitte Macron împotriva unor povești persistente și false pe rețelele de socializare potrivit cărora ar fi o femeie transsexuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.