George Simion: „Până și țările din Africa s-au trezit. S-au deșteptat și nu mai permit să le fie exploatate resursele”

best auto leo vaslui

Președintele AUR, George Simion, a atras atenția asupra faptului că resursele țării nostre sunt exploatate de UE și nu primim nimic în schimb. Liderul AUR a mai spus revoltat că până și țările din lumea a treia s-au deșteptat și nu mai permit să le fie exploatate resursele, numai țara noastră rămâne în continuare la cheremul Uniunii Europeane.

„Nu e normal să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână. De fapt, am tot spus-o în ultimii ani, că noi nu suntem slugile Europei. Nu suntem cetățeni de mâna a doua. Trebuie să fim respectați de restul țărilor din Uniunea Europeană. În fapt, aceste țări din Uniunea Europeană au mai mult de câștigat din apartenența noastră la Uniunea Europeană decât avem noi. Fiindcă, în realitate nu contează doar banii aceia pe care îi dăm și îi primim, contează bogăția națională. Contează produsul național brut. Contează să avem fabrici aici și să producem pentru ca oamenii să ne rămână în țară. Dacă ne exploatăm românii, dacă îi trimitem în alte țări, care suferă, ca și noi, iar noi rămânem cu deficit al forței de muncă. Având avantaj net Spania, Italia, Germania, Anglia etc”, a declarat președintele AUR, George Simion, la o întâlnire recentă în Argeș.

„Noi trimitem oamenii acolo la muncă pentru că aici îi sărăcim”

Liderul AUR a vorbit și despre faptul că românii pleacă în țări străine pentru un salariu mai bun în timp ce România sărăcește și nu are forță de muncă.

„Relația comercială și diplomatică dintre noi și Austria, sau dintre noi și Germania. Noi trimitem oamenii acolo la muncă pentru că aici îi sărăcim. Aici e sărăcie pentru că Olanda ne exploatează resursele, Austria ne exploatează resursele… Atunci noi ce avem de câștigat?


Mă întreabă unii jurnaliști: <Cum rămâne cu locurile de muncă pe care ei le fac?>. Le răspund: <Locuri de muncă? Ce locuri de muncă? Că dacă nu mai e Austria atunci e Marea Britanie, sau Statele Unite, sau o companie românească care să taie lemnul. Dispare locul ală de muncă? Nu se poate exploata lemnul în România dacă pleacă compania austriacă?>

George Simion: Au dat Petromul ca să intrăm în Uniunea Europeană


Angajații la Petrom nu erau angajați acolo și înainte de a veni OMV? Din contră, Petromul era mai puternic decât OMV-ul. Și atunci, și acum, avem de-a face cu o clasă politică ticăloasă. Sunt aceiași oameni. Doar l-au trimis pe Blaga pe la Bruxelles. Și așa, de probă, pe Năstase un an la închisoare. Dar ei sunt aceiași. Au vândut Petrolul? Nu l-am vândut că nu am obținut beneficii. Au dat Petromul ca să intrăm în Uniunea Europeană”, a mai spus președintele AUR.

Ce vrem noi? Respect! Dreptul nostru de a sta la masă

Liderul AUR a mai vorbit despre politica externă a Românei, gestionată deficitar de Iohannis.

Noi am avut, încă de la început, în fața UE, un comportament slugalnic, lipsit de demnitate, călcându-ne în picioare interesul național.

„Și dacă îi înveți că tu ești slugă, atunci slugile nu stau la masă cu stăpânii. Slugile stau afară în frig și așteaptă mila boerului care nu vine. Dacă s-au comportat ca slugi în fața altor țări europene acum suferim și suntem ținuți afară.

Ce vrem noi? Respect! Dreptul nostru de a sta la masă. Dreptul nostru de a ne respecta interesul național. Dacă avem gaze naturale în Marea Neagră atunci nu termini de tot industria petrolieră, ci investești, creezi plus valoare din acel gaz natural.

Pentru că nu suntem o țară din Africa! Mai mult, până și țările din Africa s-au trezit, numai noi nu. <Nu ne mai luați aurul, nu ne mai luați resursele naturale și apoi să le duceți la voi în țară>, zic aceste țări”, a mai punctat liderul AUR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.