George Simion susține că firmele austriece au pus monopol pe piața lemnului din România: „Se fură cu legea în mână”

best auto leo vaslui

Liderul AUR, George Simion, a vorbit, duminică, într-o intervenție în direct la România TV, despre jaful pădurilor din România și cum au pus firmele austriece monopol pe piața lemnului din țara noastră.

George Simion, dezvăluiri scandaloase despre jaful pădurilor din România. George Simion a organizat duminică două proteste la poarta firmelor austriece care prelucrează lemnul din Rădăuți și Sebeș. Cu această ocazie, președintele AUR a susținut că privatizarea Romsilva, pe care coaliția de guvernare vrea să o facă prin PNRR, este o modalitate de furt a resurselor naturale.

George Simion este extrem de dezamăgit de faptul că firmele austriece din România dețin în aceste momente, un cvasi-monopol în sectorul exploatării lemnului de care a spus că ar trebui să se ocupe Consiliul Concurenței.

”În momentul acesta aproape jumătate dintre pădurile României aparțin statului și sunt administrate de Romsilva. Actuala guvernare prin PNRR și prin obligațiile pe care USR și le-a luat, vor să privatizeze practic Romsilva. În cealaltă parte, pe zona de exploatare, în loc să producem plus valoare cu lemnul românesc, după cum nu facem și cu alte resurse naturale, nici cu lemnul nu producem plus valoare. Adică, nu avem fabrici de mobilă, nu facem locuri de muncă din prelucrarea lemnului, aici, la noi acasă. Exportăm buștean, exportăm pal, exportăm cherestea și nu avem locuri de muncă în România. Pe piața celor care exploatează lemnul avem un cvasi-monopol al companiilor austriece, iar Consiliul Concurenței ar trebui să se ocupe de lucrul acesta”, a spus George Simion.

Președintele AUR a dezvăluit și cum reușesc firmele austriece să fure camioane întregi de lemne fără să plătească impozit statului.

”Am mulți activiști de mediu în Bucovina printre care se numără și Daniel Bodnar care a identificat la compania Egger multiple transporturi de lemne, care nu aveau actele în regulă. Cu același aviz cărau de două sau de trei ori lemn, deci practic ei nu plătesc impozit pe acel lemn. Ei bine, nimeni nu face nimic deși, destinatarul este mereu același: Egger. Ar trebui să avem instituții ale statului puternice care să pedepsească astfel de abuzuri”, a adăugat Simion.

În ciuda faptului că președintele Klaus Iohannis a cerut stoparea boicotului la adresa companiilor cu capital austriac di România, liderul AUR a transmis că nu se va opri și că partidul său va continua să lupte pentru ca statul să devină unul puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.