Germania vine în România pentru a produce obuze la standarde NATO și compatibile cu armele Ucrainei

best auto leo vaslui

Germania va cofinanța recondiționarea și extinderea unei fabrici din epoca sovietică din România pentru a produce atât obuze la standarde NATO, cât și tipuri compatibile cu armele la standarde sovietice folosite de Ucraina.

Proiectul ar putea fi făcut public până la sfârșitul acestei luni, mai arată publicația economică.

Ziariștii americani nu au dat detalii despre locația fabricii și proprietarul său.

Decizia vine pe fondul crizei de muniție și armament din Europa. Bătrânul continesc, unde au sediul unii dintre cei mai mari producători de arme din lume, se luptă să producă suficientă muniție pentru Ucraina și pentru Europa însăși, punând în pericol capacitatea de apărare a NATO și sprijinul acordat Kievului, spun oficialii și liderii din industrie citați de Wall Street Journal.

Lipsa capacității de producție, lipsa de lucrători specializați, blocajele din lanțul de aprovizionare, costurile ridicate de finanțare și chiar reglementările de mediu frânează eforturile de creștere a producției.

Războiul de uzură dintre Rusia și Ucraina se transformă acum într-o cursă de reînarmare între Moscova și membrii europeni ai NATO, care se străduiesc să își consolideze propriile apărări, având în vedere amenințarea tot mai mare reprezentată de Kremlin.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre acest blocaj în timpul vizitei sale la Washington. „Ocupanții au un avantaj semnificativ în ceea ce privește artileria. Ei au un avantaj în ceea ce privește muniția. Ei au mult mai multe rachete și avioane”, a declarat el în fața Congresului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.