Gheorghe Piperea pune la punct bandele G4media: Sărăcuții propagandiști ai consensului progresist și fals… Bieții de ei, nu pot distinge procesele cu jurați, pe care le admiră în filmele și în serialele americane, de tribunalele poporului

best auto leo vaslui

Sărăcuții propagandiști ai consensului progresist și fals… Bieții de ei, nu pot distinge procesele cu jurați, pe care le admiră în filmele și în serialele americane, de tribunalele poporului, din vremea lui Gheorghiu – Dej.

Sunt ca niște copilași cărora li s-a luat tableta.

Interesant este că unii (se prefac că) nu înțeleg ce sunt alea procese de clasă (=class action, pe limba lor de propagandiști mici, dar încrezuți). Probabil că și în acest caz o fi vreo confuzie cu … „lupta de clasă”.

Efectiv, nu mă pot abține să nu râd copios în fața unui astfel de umor involuntar.

Credeam că există numai puffery – comercianți și puffery – politicieni, dar văd că e plină lumea mai ales de puffery – ziariști.

Notă – așa cum ziceam într-o postare recentă, puffery statement este o declarație vădit exagerată, fără legătură cu realitatea, făcută în mod intenționat și auto-ironic, pentru a atrage atenția, sau, după caz, făcută involuntar și prostesc. O astfel de declarație care stârnește instant ilaritatea sau hohotul de râs.

Puteți „admira” în primul comentariu un astfel de puffery – ziarist.

Eu vă dau aici doar conținutul unei scurte conversații cu respectivul, derulate pe oațap, plus „comentariile” sale.

Voila:

„Autorul principal al capitolului despre justiție din programul de guvernare al partidului AUR este Gheorghe Piperea, avocat, deocamdată neînregimentat politic. Întrebările trimise de noi pe adresa de email a deputatului AUR Raisa Enachi au ajuns la avocatul Piperea. Care pare astfel că e singurul capabil să explice ce intenționează partidul condus de George Simion în ceea ce privește justiția. La întrebarea despre modalitatea legislativă prin care ar putea fi introduse curțile de jurați, răspunsul lui Piperea a fost: “Nu e nevoie de modificarea Constituției cel puțin 15 ani de acum încolo. Constituția nu se va modifica; numai astfel ne putem feri de riscurile totalitarismului în România.

Va fi o lege organică, dedicată curților cu juri. Vor fi ajustări ale Codurilor de procedură, ale legii de organizare judiciară și a unor legi în domeniul concurenței, al protecției consumatorilor și al mediului (în cadrul cărora se pot face procese colective sau de tip class action)”. Cât privește litigiile care ar trebui să fie soluționate prin curțile de jurați, avocatul a invocat crimele și infracțiunile grave (spălare de bani, terorism, corupție mare, evaziune fiscală, trafic de arme, droguri sau carne vie etc.). L-am întrebat pe Gheorghe Piperea ce sunt acelea procesele de clasă.

“Cred că doar vă prefaceți că nu știți. Procesele de clasă sunt o specie de procese colective. E ceea ce am făcut eu contra băncilor”.

Între cazurile de procese colective pe care le-ar putea judeca curțile de jurați, Piperea a invocat, între altele litigiile despre “daune cauzate mediului, răspunderea pentru defectele medicamentelor sau a vakseenurilor (n.n.: cuvântul este stâlcit de mine, pentru a evita cenzura algoritmului feisbuc), urbanism, acțiunile acționarilor contra managerilor, ale victimelor concurenței monopoliste sau ale dezinformării oficiale sau comerciale ori ale inducerii în eroare a consumatorilor, procesele pensionarilor sau ale bugetarilor contra guvernului etc.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.