Guvernanții nu își respectă promisiunile – România ar putea primi mai puțini bani prin PNRR

best auto leo vaslui

România ar trebui teoretic să primească subvenții și credite totalizând 29 de miliarde de euro de la Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE. Lucrurile stau altfel în realitate. Guvernul a promis multe pe foaie.

Ministerul Finanțelor a anunțat printr-un document oficial că România nu va fi în măsură să acceseze decât 1,9 miliarde de euro în subvenții acordate prin Planul Național de Redresare și Reziliență din cauza unei varietăți de probleme și a întârzierii aprobărilor.

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, a admis că există unele „jaloane delicate”: legea avertizorului de integritate, decarbonizarea și componenta energetică.

Ministerul Finanțelor a confirmat că nu se așteaptă ca Ministerul Energiei să finalizeze condițiile neîndeplinite în decurs de șase luni.

Totodată, Ministerul Finanțelor nu se așteaptă nici ca Comisia să aprobe o eventuală a treia cerere de plată depusă anul acesta, din cauză că există o condiție imposibil de îndeplinit în actualul context politic: reforma sistemului de pensii, și mai ales a pensiilor speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.