Guvernul are nevoie de ‘specialiști’ – Personalul din Ministerul Energiei ar putea fi suplimentat cu 60 de posturi

best auto leo vaslui

Personalul din Ministerul Energiei ar putea fi suplimentat cu 60 de posturi, conform unei hotărâri care a figurat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

Este vorba despre un act normativ prin care se propune suplimentarea cu 60 de posturi, de la 332 la 392, a personalului Ministerului Energiei din cadrul Direcţiei Generale Ajutor de Stat şi Fonduri Europene.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a explicat necesitatea acestei măsuri prin „nevoia de a avea specialişti”, în contextul în care România trebuie să absoarbă peste 80 de miliarde de euro din fonduri europene.

O analiză a Consiliului Fiscal arată că veniturile medii brute ale bugetarilor au fost cu aproape 30% mai mari în 2021, o creștere mai mare decât în cazul angajaților din mediul privat.

România rămâne în continuare fruntașă în topul țărilor UE care plătesc cei mai mulți bani din buget pe salarizarea din sistemul public.

Majoritatea bugetarilor sunt sinecuri politice, numirile fiind făcute de partide, iar în administrație o mare parte din angajați sunt neamurile politicienilor, amantele și lipitorii de afișe ai partidelor puterii centrale și locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.