Guvernul Ciucă a aprobat un ajutor gratuit pentru Ucraina în valoare de 562 milioane lei

best auto leo vaslui

Executivul a aprobat hotărârea privind scoaterea din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, în vederea asigurării protecţiei populaţiei în contextul conflictului din Ucraina.

Astfel, România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar cu titlu gratuit, constând în acordarea unor produse alimentare, în valoare de 562 milioane lei, fără TVA.

Ajutorul umanitar, în valoare de 562 milioane lei, fără TVA, exclusiv transportul, va consta în acordarea de produse alimentare pentru populaţia puternic afectată de conflictul militar, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Produsele vor fi scoase din rezervele de stat, gestionate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS), iar predarea acestor produse se va realiza pe la punctul de trecere a frontierei Siret, România, Porubne – Ucraina.

Transportul ajutorului umanitar se va efectua cu mijloace de transport ale ANRSPS sau ale operatorilor economici depozitari. Ministerul Afacerilor Externe întreprinde, pe cale diplomatică, demersurile necesare în vedere predării ajutorului la destinaţie, mai indică sursa citată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.