Guvernul recunoaște practic că bugetul de stat a fost fraudat de companiile din energie. Suma este colosală

Românii au ajuns să plătească de la bugetul de stat prețuri de câteva ori mai ridicate decât cele practicate de producătorii români de energie și care sunt în proporție de peste 80% în proprietatea statului român, adică a poporului român.

best auto leo vaslui


Guvernul României recunoaște oficial că a greșit, din nou.

Este vorba despre modul în care piața de energie a fost mai întâi liberalizată și apoi subvenționată.

În cele din urmă guvernul României intervine din nou pentru a corecta piața de energie printr-o soluție care reglementează total diferit ceea ce se întâmplă.

Astfel că urmează ca energia din România să fie toată cumpărată de o entitate de stat și apoi revândută românilor prin intermediul companiilor din energie.

Varianta actuală prevedea că statul român subvenționează prețul la energie electrică și așa se face că societățile comerciale au venit cu prețuri foarte mari, umflate de o schemă speculativă de creștere fictivă a costului de achiziție.

Românii au ajuns să plătească de la bugetul de stat prețuri de câteva ori mai ridicate decât cele practicate de producătorii români de energie și care sunt în proporție de peste 80% în proprietatea statului român, adică a poporului român.

Ceea ce face astăzi guvernul este să recunoaștă că timp de aproape un an a permis companiilor din energie să fraudeze bugetul de stat, adică banii românilor. Suma de bani pierdută prin această schemă de fraudare este una colosală și cel mai probabil se apropie de 5 miliarde de euro.

Astăzi guvernul, după o fraudă care a durat aproape un an, revine la piața reglementată. Cu toate acestea frauda se menține și ea este una colosală, contravaloarea a peste 1.000 de kilometri de autostradă.

Această soluția a fost cerută de către partidul AUR încă de la începutul crizei energetice. Președintele AUR, George Simion, a susținut că este nevoie de un mixt energetic care să amestece toți producătorii de energie, atât cei scumpi cât și cei care își pot permite costuri mai mici. În acest fel românii nu vor plăti cel mai ridicat preț de pe piața de energie ci o medie a acestor costuri. Această soluție a fost refuzată pentru ca statul să plătească în cele din urmă miliarde de euro drept subvenție publică, adică aproape 10% din bugetul de stat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.