Iată noutatea de la Albița: a apărut noul scanner Rapiscan!

best auto leo vaslui

O nouă surpriză a apărut în vama Albița, unde un nou scanner a fost instalat la punctul de control al frontierei, în ciuda zvonurilor că vameșii nu aveau cu ce să își facă treaba din cauza lipsei aparatului vechi Rapiscan. Cu toate acestea, se speculează că noul scanner ar fi, de asemenea, închiriat, cu o sumă mare de bani din banii publici, la fel ca și aparatul anterior. Rămâne un mister de ce Albița nu achiziționează propriul scanner, mai ales având în vedere că este cel mai mare punct de trecere a frontierei de est a Uniunii Europene.

De asemenea, există o altă problemă care ridică semne de întrebare: verificările se fac acum de către cele două echipe de vameși, la o distanță de aproximativ 20-30 de metri una de alta. Această metodă de verificare a fost comparată cu bancurile cu Bulă, unde se povestește cum aceeași persoană este verificată de mai multe ori în același loc. Această metodă de control este ridicolă și ineficientă, deoarece duce la creșterea timpului de așteptare pentru șoferi și la blocaje în trafic. De ce nu se fac echipe mixte și să fie un singur control vamal româno-moldovenesc, astfel încât timpul petrecut în vamă să fie cu adevărat redus la jumătate? Aceasta ar fi o soluție mai eficientă și ar economisi timp și bani pentru toată lumea.

În plus, se pare că la Leușeni există un scanner performant care stă neutilizat, în timp ce la Albița se aduce un aparat închiriat. Este neclar de ce mai-marii vămii preferă să închirieze aparate, în loc să le achiziționeze în mod eficient și să le utilizeze în mod corespunzător. În general, aceste probleme ar trebui să fie abordate pentru a îmbunătăți eficiența și rapiditatea la punctul de trecere a frontierei.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.