În România se naște o generație nouă de eroi, generația de AUR

best auto leo vaslui


FILIMON ION

Le-am spus prietenilor mei în repetate rânduri că România se schimbă. Ca urmare a ceea ce se întâmplă acum în România, vor apărea inevitabil schimbări drastice, iar România nu va mai fi niciodată la fel.

Aș dori să scriu câteva cuvinte pe temele economice, politice și sociale ale României, dar mai bine voi scrie despre generația actuală, mai exact despre oameni.

Chiar în fața ochilor noștri se întrezărește nașterea unei generații de eroi, o generație care nu a mai existat în România de mult timp, o generație care a fost responsabilă pentru renașterea României din cenușă, o generație care va reînvia viața normală și demnă. Astfel, acești oameni vor schimba țara cu “sânge proaspăt nou”, care i-a lipsit României atât de mult în toți acești ultimi ani.

Da, realitatea ne arată că astăzi în România nu sunt suficienți specialișți IT, programatori, tehnologi, tehnocrați, manageri eficienți, lideri și mulți alți specialișți, dar cel mai important, sistemului de stat îi lipsește tocmai această generație de eroi care nu a existat nici măcar în perioada socialismului.

În perioada post-revoluționară, existau destui specialișți, însă generația de eroi de atunci a început să dispară treptat, îmbătrânind și nefiind înlocuită de către una nouă, actualizată vremurilor noastre. Acei oameni care au trecut prin toate vicisitudinile celui de-al Doilea Război Mondial și ale comunismului, astăzi se confruntă cu lipsa de respect din partea autorităților, eroii noștri de atunci pur și simplu subzistând cu pensii mizerabile, iar pentru ceea ce au luptat, și-au dat viața sau au făcut compromisuri, perioada actuală s-a dovedit a fi o trădare a guvernelor postrevoluționare față de ei.

Autoritățile se tem de această nouă generație de AUR, însă nu fără temei.

Acum sunt din ce în ce mai mulți astfel de oameni și nimeni nu-i va supune abstractismului, pentru că acum autoritățile sunt altele și țara este alta.

Și acum acești oameni, care ne lipseau atât de mult în anii nouăzeci, acum există. Amintiți-vă cum, în anii nouăzeci, așa-zișii intelectuali, idolii care se dădeau mari aristocrați ai spiritului, boemi, scriitori, interpreți rock, ignorau în mod voit sau nu observau eforturile celor care au creat tot acest bine pentru ei. Această orbire ne-a costat scump în ultimii 32 de ani.

Cu toții ne amintim și încă mai observăm și în zilele noastre cum moraliștii – politicieni de atunci sunt acum aruncați la groapa istoriei, mulți dintre ei supraviețuind până în zilele noastre. Unii au îmbătrânit, alții au creat noi moraliști, dar ceea ce s-a întâmplat până acum în România a scos la iveală mizeriile și lipsa lor de valoare.

Cei mai mulți dintre ei, la ora actuală, și-au scos capitalul în afara țării și continuă să o jefuiască aruncând cu mizerie peste ea prin intermediul diferitelor vedete TV și analiști. Dar, cu toate acestea, țara a născut oameni noi, o nouă generație de eroi care va ridica țara din ruine – pe ei se va baza țara, pentru că sunt uniți, pentru că știu ce este onoarea și ce este patria.

Pentru ei, simbolurile: familie, credință, națiune și libertate nu sunt cuvinte goale, știu să-și asume riscuri, știu să-și iubească patria și vor lupta până la moarte pentru ea. Nu-i idealizez deloc, sunt oameni foarte diferiți, printre ei sunt și egoiști și nu foarte sinceri, mai puțin educați… diferiți. Această generație este o generație radical diferită de generația occidental-progresistă care este la modă și se autointitulează liberali sau social-democrați, genii ai consumului și care sunt concentrați doar pe propriile beneficii și nimic altceva.

Generația de AUR știe ce este fraternitatea, patria-mamă și ce este devotamentul.

Noua generație de eroi nu este tineretul care va fi considerat elita dresurilor pop, a actorilor goi fizic și spiritual și a tuturor afaceriștilor norocoși care au făcut avere din nenorocirile altora. Noua generație nu va avea ca modele birocrații necinstiți fără coloană vertebrală.

Prin urmare, generația AUR nu își va pune întrebări fără sens –  care este locul României în lume, în Europa, în ce măsură ar trebui România să țină cont de interesele altor țări, ce este multiculturalismul și toleranța – ei au un răspuns la toate aceste întrebări, știind foarte bine ce reprezintă interesul național.

Ei nu își vor distruge țara de dragul altora ci, dimpotrivă, vor construi ceea ce trebuie construit. Astfel de oameni fac imposibilul, vor și sunt capabili să restaureze România. Țara avea mare nevoie de o generație de eroi, iar acești eroi se nasc acum dintre noi, printre noi și sub ochii noștri.

Conchid spunând că din punctul meu de vedere totul este evident, acest fenomen al nașterii unei noi generații nefiind observat decât de către cei care nu vor să o facă sau cei avantajați de situația actuală precară a României.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.